5-годишното малтретирано дете и баща му ще заминат за Германия

...
5-годишното малтретирано дете и баща му ще заминат за Германия
Коментари Харесай

5-годишното малтретирано дете и баща му ще заживеят в Германия до дни

5-годишното измъчвано дете и татко му ще заминат за Германия до няколко дни. Това ще се случи малко откакто бащата на измъчваното момче от Пловдив получи родителските права, откакто дирекция “Социално подкрепяне ” издаде заповед за преустановяване на настаняването на детето в обществената услуга, предава

Разписали нужните документи и му връщат детето- т.е. мярката за протекция, настаняването на детето отвън фамилна среда до колкото ми е знае се отпаднала. Бащата е доста удовлетворен, единствено съм приказвал с него, дори чувах в слушалката детето по какъв начин чурулика към него. Всичко е наред, майката е предоставила нотариално заверена декларация, която му дава опция да пътува отвън територията на Република България ”, съобщи юристът на 5-годишното момче Васил Попов.

Припомняме, че през вчерашния ден Районният съд в Пловдив взе решение, в което бяха постановени “привременни ограничения ” в интерес на бащата по бракоразводното дело сред родителите, почнало преди две години. Мерките не подлежат на обжалване. Бащата е подал заявление, че желае незабавно да поеме грижите за детето, а шефът на дирекция „ Социално подкрепяне “ издаде заповед за преустановяване на настаняването на детето в обществената услуга.

Бащата е подписал писмена декларация, че поема отговорност за живота и здравето на сина си.

Припомняме, че 5-годишното момче беше обезобразено след побой от страна на мъжа, който живеел с майката. На места косата на детето беше изгорена и е липсвала. Детето мина и през интервенция. Майката на момчето Стела Алексиева е с повдигнато обвиняване за причиняване на междинна телесна щета на сина си, довела до обезобразяването на главата му. Заедно с нея към наказателна отговорност е притеглен приятелят ѝ Петър Чернев, който е упрекнат за още едно пострадване на детето и за насила. В момента Стела Алексиева е на независимост с мярка за неотклонение " подписка ", а Чернев остава в ареста.

Вижте повече във видеото:

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР