5 гласа "за", т.е. пълно мнозинство, осигуриха членовете на Съвета

...
5 гласа "за", т.е. пълно мнозинство, осигуриха членовете на Съвета
Коментари Харесай

Избират нов директор на БНР на 22 януари

5 гласа "за ", т.е. цялостно болшинство, осигуриха членовете на Съвета за електронни медии и откриха процедура за избор на общоприет шеф на Българското национално радио.

Документите на претендентите ще се подават до 5 декември, а чуванията на концепциите ще се проведат на 20 и 21 януари. Самият избор ще се състои на 22 януари.

Първа точка в дневния ред на днешното съвещание на Съвета за електронни медии беше оповестяването на процедура за избор на общоприет шеф на Българското национално радио.

До оповестяването на процедурата се стигна, откакто на 17 октомври членовете на Съвет за електронни медии прекратиха мандата на Светослав Костов и избраха за краткотрайно изпълняващ длъжността Антон Митов - досегашният началник на дирекция "Архиви ". Митов може да остане на поста в продължение на 3 месеца, през които тече състезанието за общоприет шеф.

Основният претекст за прекратяването на мандата на Костов беше невижданото прекъсване на ефира на стратегия "Хоризонт " за 5 часа на 13 септември.

Светослав Костов разгласи, че ще апелира решението на Съвет за електронни медии в съда. Той заемаше поста на общоприет шеф от края на юни т.г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР