5 000 лева парична гаранция е определена за полицая, в

...
5 000 лева парична гаранция е определена за полицая, в
Коментари Харесай

Стана ясно кой е столичният полицай, спипан с наркотици


5 000 лв. парична гаранция е избрана за служителя на реда, в чиято кола бяха открити опиати, оповестиха на брифинг от прокуратурата и полицията в Кюстендил. От там допълниха, че в случай че тя не бъде платена до пет дни, ще му бъде взета мярка " задържане под стража ". 

В лекия автомобил на служителя на реда са открити три плика с марихуана и два с метамфетамин. След това е претърсен и дома му. Намерено е наркотично вещество, което е реагирало позитивно на марихуана. Иззети са и електрическа везна и мелница, вид гриндер. Известно е, че служителят не е осъждан за закононарушения от общ темперамент, отказал е проба, не може да му бъде повдигнато обвиняване, че е карал под въздействието на опиати, само че ще му бъде повдигнато такова за държане на високо рискови субстанции.

За такова нарушение законът планува затвор от 1 до 6 години и санкция до 6 000 лв..

32-годишният мъж се е възползвал от правото си да не дава пояснения. Представил се е за чиновник на Министерство на вътрешните работи – в столична конструкция, написа " Блиц ".

Предстоят разпити на очевидци и назначение на експертизи на опиатите. Няма данни откритите субстанции да са били предопределени за разпространяване. Служителят на реда е пътувал самичък в колата. Той е в системата на Министерство на вътрешните работи от 2013 година. По време на задържането не е бил на работа. По данни на struma.bg., сгафилият служител на реда се казва Р. Велков. Той е управлявал персоналния си автомобил „ БМВ X5 “. Велков е наследник на известно кюстендилско семейство.

Няма информация дали е имал за цел разпространяване на наркотичните субстанции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР