49-годишният Светлозар Дончев е самотен баща на две деца и

...
49-годишният Светлозар Дончев е самотен баща на две деца и
Коментари Харесай

Зов за помощ: Самотен баща се бори да спаси ръцете и краката си от ампутация

49-годишният Светлозар Дончев е уединен татко на две деца и е измежду дребното хора в България с заболяването на Бюргер

Светлозар Дончев се бори към този момент четири години за живота си и на няколко пъти съумява да избави от ампутация на ръцете и краката си. Той е уединен татко на две деца и е измежду дребното хора в България с заболяването на Бюргер (Buerger`s Disease). В края на предходната година след внезапно утежняване на положението на Светлозар и най-много с цел да спасят двата му краката лекарите вършат ампутация на няколко от пръстите на краката му. Само преди дни положението на самотния татко още веднъж внезапно се утежнява и се наложило лекарите да ампутират два от пръстите на лявата му ръка, с цел да спасят от ампутация цялата му ръка.

" В последните дни доста се утежниха нещата и съм извънредно признателен на всички хора с положителни сърца, които в един от най-тежките моменти в живота ми подариха средства, посредством които съумях да направя незабавна интервенция и да спася ръката си от ампутация. Мечтая един ден още веднъж да съм здрав, да мога да работя и самичък да се грижа за двете си деца. Тогава ще мога да върна направеното положително на всеки един човек, който ми е оказал помощ да оцелея през всички тези сложни за мен и фамилията ми години ", споделя през сълзи тежко болния уединен татко. Той разясни, че лекуването, медикаментите и интервенциите му не се поемат от здравната каса и той разчита единствено на дарения, с цел да избави живота си.

Преди да заболее, Светлозар е имал сигурна и непрекъсната работа, само че заболяването го прави неработоспособен и той изпада в неспособност да закупува скъпоструващите лекарства за своето лекуване, както и да покрива всички свои ежедневни разноски - наем на жилището, храна и облекла на децата си. Единствените му приходи през последната една година са инвалидната му пенсия в размер на 396 лева За да оказват помощ на Светльо да оздравее и оцелее неговите приятелите вършат няколко дарителски акции посредством които съумяват да се съберат средства за лекуването му и за храна и облекла за децата му.

След ампутацията на лявата ръка на Светлозар лекарите в МБАЛ „ Света София " вкарват в организма му химичен разтвор и резултатите от това дават лъч вяра, че посредством тази терапия положението на самотния татко ще може трайно да се стабилизира. Лекуващият доктор доктор Росен Разбойников е окуражен, че в случай че продължи лечението единствено след шест месеца положението на Светлозар ще се стабилизира, ще може да се избегне ампутация на ръцете и краката му и той ще може да се върне към естествения си живот.

За химиотерапията на Светлозар са нужни 30 000 лева, с които той не разполага. Именно за това приятелите му провеждат дарителска акция посредством която се надяват да се съберат нужните средства за лекуването и спасяването на живота на Светльо. Те приканват всеки, който и с каквото може, да помогне на тежко болния уединен родител, с цел да може сполучливо да приключи своя курс на лекуване и да оздравее. Те напомнят, че заради нетрудоспособността на Светльо сега той не може да покрива ежедневните си потребности и да купи храна и облекла на децата си, както и да плато наема и консумативите на жилището, в което живее самичък с децата си.

Именно за това приятелите на Светльо се обръщат още веднъж с молба към всички хора с положителни сърца и приканват за помощ, поддръжка, взаимност и съпричастност към него и двете му деца. Те приканват всеки, който и с каквото може да помогне на Светлозар да оздравее и да се върне към естествения си живот, работата и грижата за двете си деца. " Нека дружно да помогнем да Светльо и фамилията му! ", приканват приятелите му.

Всеки, който има предпочитание и опция, може да подари средства по следните способи:

IBAN: BG26SOMB91301036661102

BIC: SOMBBGSF

Титуляр: Светлозар Николов Дончев

Revolut: @svetloehzp

Сметка в EasyPay: BG02ESPY40040022598974

Телефон за връзка за дарения за облекла и храна е: 0877717471, 0877717406

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР