49-годишният Георги Семерджиев, известен като Жоро Шопа, е бил задържан

...
49-годишният Георги Семерджиев, известен като Жоро Шопа, е бил задържан
Коментари Харесай

Жоро Шопа арестуван в Испания

49-годишният Георги Семерджиев, прочут като Жоро Шопа, е бил арестуван през днешния ден в къщата си в Барселона. Това предава Dir.bg, като се базира на свои източници в прокуратурата. 

Арестът му е осъществен от испанските управляващи по искане за екстрадиция, отправено от Специализираната прокуратура у нас, поради укривателството на предприемача Ветко Арабаджиев и брачната половинка му Маринела. 

В началото на март т.г. търсените с алена бюлетина от Интерпол съпрузи бяха открити точно в дома на Шопа в Испания. Арабаджиеви са обвинени за присъединяване в незаконна група за пране на пари и данъчни закононарушения. 

Още тогава от държавното обвиняване оповестиха, че против Семерджиев стартира следствие за това, че е спомогнал Арабаджиеви - лица, които са упрекнати в осъществяване на закононарушение, да избегнат или да бъде осуетено по отношение на тях наказателното гонене или да останат ненаказани, без да се е споразумял с тях преди да са направили закононарушението. 

Георги Семерджиев е измежду най-приближените на Евелин Банев-Брендо. Докато кокаиновият необут беше зад решетките, точно Шопа управляваше хотелиерския му бизнес на Черноморието. През 2014 година против Семерджиев беше осъществено нападение - незнаен стреля по него в тил, само че нито един от патроните не беше гибелен.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР