48% от българите зимното часово време да се приеме за

...
48% от българите зимното часово време да се приеме за
Коментари Харесай

48% от българите искат да остане зимното часово време

48% от българите зимното часово време да се одобри за непрекъснато в България, с 32% избират лятното. Една пета нямат мнение по въпроса. Това сочи национално представително изследване на " Екзакта Рисърч Груп ".

Най-често без мнение са младите българи на възраст под 30 години.

Привържениците на позицията зимното часово време да бъде непрекъснато у нас са по-често дами, хора на възраст над 59 години и поданици на провинцията. В изгода на избора на лятното часово време за непрекъснато се изричат по-често хора на възраст сред 30 и 40 години, високообразовани респонденти и поданици на столицата.

Профилите на подкрепящите тези две позиции са показателни за това, че съществуват прагматични и рационални причини измежду избрани групи хора. Това допуска да се организира необятна и открита полемика по въпроса, с цел да се стигне до най-благоприятен избор. Така ще се даде късмет и на хората без мнение по тематиката да създадат своя избор. Още повече, че въпросът кой вид ще бъде предпочетен за страната ни не е превдварително решен, декларират от социологическата организация.

Днес, 11 октомври, е последният ден, в който можете да участвате в допитването на Министерство на енергетиката кое часово време да остане в България. Ето къде да гласувате.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР