48-годишният специалист Младен Кръстаич ще бъде 13-ият чуждестранен селекционер на

...
48-годишният специалист Младен Кръстаич ще бъде 13-ият чуждестранен селекционер на
Коментари Харесай

Кръстаич ще бъде 13-ият чужд селекционер на България

48-годишният експерт Младен Кръстаич ще бъде 13-ият задграничен селекционер на футболния отбор на България. Точно половината от досегашните 12 са били отпред на страната ни в годините преди Втората международна война, когато сме имали крещяща потребност от опитни експерти от чужбина.

Неслучайно и първият селекционер в историята също е чужденец – австриецът Леополд Нич. Първоначално залагаме на хора от най-напредналите по това време страни в Европа – Германия, Австрия, Унгария и Чехословакия. Унгарската и чешката връзка остава мощна и при комунизма, като върхът е ангажирането на едно от най-големите имена в специалността през 60-те години – Рудолф Витлачил, напомня sportal.bg.

След неговото овакантяване през 1966-а близо 44 години нямахме чужденец отпред на националния отбор. В актуалната ера сме имали единствено един – Лотар Матеус, който стартира чудесно – с победа като посетител над Уелс в европейска подготовка, само че с това се изчерпаха и всички хубави резултати при него.

Кръстаич към този момент бе разгласен от сръбските медии за селекционер на България. Той ще дебютира на 23 септември против Гибралтар, а три дни по-късно България гостува в Скопие на Северна Македония. България след първите четири мача в групата си от Лигата на нациите има извоювани единствено три точки.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР