48-годишната актриса Параскева Джукелова отглежда сама дъщеричката си Калина, след

...
48-годишната актриса Параскева Джукелова отглежда сама дъщеричката си Калина, след
Коментари Харесай

Параскева Джукелова без много шум се раздели с мъжа си

48-годишната актриса Параскева Джукелова отглежда сама дъщеричката си Калина, откакто без доста звук се е разделила с татко й - режисьора Виктор Божинов. Момиченцето е на близо 10 години и наподобява доста на майка си. " Да, разграничени сме от предходната година - удостовери Джукелова. - Бяхме дружно от дълго време, повече от 15 години. Запознахме се сред " Сезонът на канарчетата " и преди " Суламид ", сподели със смях Параскева, когато я помолихме да посочи. Както военните датират събитията в живота си " по времето, когато бях лейтенант ", по този начин явно артистите употребяват вместо календар филмите и ситуират събитията във времето съгласно тях.

Във всеки случай любовта им с Виктор избухва, откакто Джукелова към този момент се е прочула с кино лентата на режисьора Евгени Михайлов " Сезонът на канарчетата ", където изигра ролята на основната героиня Лили. Това е една от първите кинотворби, разкриващи другото лице на социализма, и подвига огромен звук.

По времето, когато се срещат, Парашкева е приключила ВИТИЗ в първия клас на Стефан Данаилов, а Виктор, който е малко по-малък от нея, към момента е студент по кинорежисура. Той доста желае да се запознае с актрисата и го прави посредством общи познати. Младият режисьор не демонстрира непотребна невзискателност пред звездата. Веднага я кани да се снима в негов образователен филм. Тя се съгласява. Някъде по това време стават гаджета. " Дълго ми обясняваше, че не желал да има нищо общо с актрисите, с които работи. Аз не мислех по този начин " спомня си Параскева. Залюбват се малко преди да стартират кино лентата. Паци и Виктор в никакъв случай не са и мислили да минават под венчило. Не виждат смисъл. " Зрели хора сме. Знаем какво желаеме един от различен. С булчинска рокля съм се снимала в киното, тъй че съм се виждала. Не ми е огромен копнеж ", прецизира Джукелова. Актрисата в никакъв случай не е крила, че детето й е пристигнало на бял свят след цели 10 години на ин витро процедури. Прави два опита - несполучливи, само че на третия път чудото се случва, и то откакто се доверява на сътрудниците си артисти. Споделя им за какво ще отсъства от работа и те я предизвикват да продължи с опитите за ин витро. По това време Виктор е в Москва по работа и Джукелова му оповестява по телефона радостната вест. Калина идва на бял свят навръх Никулден, пише " България Днес ".

Разделените към този момент родители минават дружно през дългото очакване и по тази причина и в този момент вземат всички решения за бъдещето на Калина дружно. Въпреки че не са двойка, те остават другари и актрисата сверява с Божинов часовника си в работата. Една от последните й функции в киното е в копродукцията на Българска национална телевизия " Възвишение ". Зрителите ще могат да я видят в ролята на майката на Гичо в лентата, чиято премиера в народен ефир ще бъде на 3 март от 20,30 часа. Режисьор е някогашният на Паци - Виктор Божинов.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР