47-годишна жена от Шумен е спасена в събота вечерта, след

...
47-годишна жена от Шумен е спасена в събота вечерта, след
Коментари Харесай

Спасителна акция в „Шуменското плато“: Жена е паднала на ръба на пропаст

47-годишна жена от Шумен е избавена в събота вечерта, откакто се подхлъзнала и паднала в мощно пресечена околност в естествения парк „ Шуменско плато “, заяви полицията в Шумен.

Спасителната акция е траяла 45 минути

Сигнала подала потърпевшата, която съобщила, че е паднала до пътека в непосредствена непосредственост до бездна над квартал „ Дивдядово “.

Минути по-късно избавителните екипи се срещат в региона на платото, покрай скалния венец. Разделят си региона и го обхождат, следвайки получените GPS координати.

Снимка: ОДМВР Шумен

Спасителните екипи съумяват да открият точното местоположение на дамата. Откриват я в безпомощно положение, на метри от пропастта, хваната за шубрак.

Чрез алпийски прийом един от спасителите се спуснал до дамата. С спомагателна подвесна система, помощ и съгласуваност от противопожарната работа дамата била избавена.

Тя изгубила всичките си движимости и не могла да се обади за помощ

Не знаех какъв брой сили има. Опасността продължи и сега, в който ни извличаха нагоре към венеца, защото непрекъснато падаха камъни. Късметът беше на наша страна, съумях да я предпазя, като ѝ наведох главата към мен и по този метод я опазих “, описа контрольор Николай Спасов.

Той изясни, че екипът, притекъл се на помощ с моторни шейни, е работил стремително бързо

Не се оповестява какво тъкмо е било положението на дамата и дали е имала потребност от лекарска помощ.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР