47-годишен мъж от велинградското село Драгиново се удави при инцидент

...
47-годишен мъж от велинградското село Драгиново се удави при инцидент
Коментари Харесай

Рибар и синът му потънаха в пропукалия се лед на язовир край Батак, бащата загина

47-годишен мъж от велинградското село Драгиново се удави при случай в язовир " Малък Беглик " край Батак, а 23-годишният му наследник оцеля по знамение, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик.

Двамата дружно с техен 21-годишен другар отишли на лов на риба на замръзналия водоем през вчерашния ден следобяд. Пренебрегвайки всевъзможни ограничения за сигурност бащата и синът почнали да ловят риба върху заледената повърхнина на един от краищата на язовира. Ледът под краката и на двамата се пропукал и те се оказали в ледените води. Намиращият се на сушата техен съселянин отишъл да потърси помощ и спрял микробус, в който пътували татко и наследник от Ракитово. Те благодарение на въже издърпали 23-годишния мъж от водата, само че за жалост бащата потопен.

На мястото се пристигнали екипи на пожарната и полицията в Батак, отцепен е периметърът на местопроизшествието. Днес на място са изпратени и водолази от бранш " Специализирани оперативни действия " при РД ПБЗН -Пловдив. С тяхна помощ тялото на удавилия се татко е намерено и извадено на сушата.

Трупът е превозен за аутопсия в поделение по правосъдна медиците в МБАЛ - Пазарджик. Извършен е оглед, формирано е досъдебно произвеждане в РУ-Пещера.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР