46-годишен гледач на животни и пазач изгоря при пожар във

...
46-годишен гледач на животни и пазач изгоря при пожар във
Коментари Харесай

Изгоря ферма край Банско, загина 46-годишен пазач

46-годишен гледач на животни и надзирател изгоря при пожар във плантация край Банско, изгорели са животни и селскостопански инвентар, съобщи БГНЕС.

Сигналът е получен към 20 ч. нощес, изгорели са овце, агнета, дървен материал, селскостопанска сграда, 2-етажна обитаема постройка, селскостопански инвентар, сено.

Оцелели са единствено пет овце .
 
 БГНЕС

Според 83-годишният притежател Георги Байряков пожарът е тенденциозен.

„ Според мен преднамерено е запалено, душмани са го създали, есента като вървях за дърва в горското ми споделиха, че едни момчета ме чакат да умра, с цел да ми вземат всичко “, сподели Георги Байряков. Според него служащият му Тодор Шарков, на 46 година от с. Елешница-Разложко, откакто усетил пожара, тръгнал да излиза от стаята, и там на прага са го умъртвили . Късно нощес овъглените остатъци на гледача на животни и надзирател на фермата са превозени за аутопсия от правосъден доктор в Благоевград.

Изгоряха косачка, обръщачка за сено , фуражомелка, две каруци, сено, дървен материал, циркуляр ", добави Байряков. Само пет от овцете са му оживели.

Изгорялата плантация се намира на към 3 км. след Банско в посока Добринище, в м. „ Белия кръст “, намираща се на 500 м. западно от храма „ Св. Георги Победоносец “. Преди на местопроизшествието се извършваше оглед от чиновници на РУ-Банско, формирано е досъдебно произвеждане.
 
 БГНЕС

 БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР