* 45-и парламент. Избори на 04 април 2021. Първи са

...
* 45-и парламент. Избори на 04 април 2021. Първи са
Коментари Харесай

Фактите, които искат да забравите


* 45-и парламент. Избори на 04 април 2021. Първи са ГЕРБ със 75 депутати. Не могат да създадат държавно управление и отиваме на избори.

* 46-и парламент. Избори на 11 юли 2021. Първи са Има Такъв Народ с 65 депутати. Не могат да създадат държавно управление и отиваме на избори.

* 47-и парламент. Избори на 14 ноември 2021. Първи са Политическа партия с 67 депутати. Правят държавно управление. Следва война, енергийна рецесия и тежка инфлация в целия Европейски Съюз.

– ГЕРБ, Движение за права и свободи, „ Възраждане “ и Има Такъв Народ смъкват държавното управление с избор на съмнение за финансовата политика.

– По време на дебатите по вота на съмнение Асен Василев твърди, че ще приключим годината с под 3% недостиг. ГЕРБ и Движение за права и свободи му се смеят. Бюджетът приключва годината с под 3% недостиг. През 2022 година инфлацията в България е най-ниска от всички страни отвън еврозоната, на практика равна с тази на Румъния, която има личен рандеман на газ.

– След събаряне на държавното управление ГЕРБ, Движение за права и свободи, Възраждане и Има Такъв Народ не вършат опит за сформиране на държавно управление и отиваме на избори.

* 48-и парламент. Избори 02 октомври 2022. Първи са ГЕРБ с 67 депутати. Заедно с Движение за права и свободи, Възраждане и Възход имат задоволително болшинство за държавно управление. Правителство няма.

– Политическа партия и Демократична България упорстват служебното държавно управление да внесе бюджет, тъй като по този начин изисква законът за обществените финанси и тъй като е парадокс да изкараме половин година без бюджет.

– ГЕРБ, Движение за права и свободи, Възраждане и Възход отхвърлят да поддържат решението и блокират приемането на всички значими закони по ПВУ. ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия одобряват скандални промени в Изборния кодекс и отиваме на избори.

* 49-и парламент. Избори на 02 април 2023. Първи са ГЕРБ с 69 депутати. Заедно с Движение за права и свободи, „ Възраждане “ и Има Такъв Народ имат задоволително болшинство за държавно управление.

– ПП-ДБ от ден първи споделят, че няма да поддържат държавно управление на ГЕРБ и ще предложат лично държавно управление и стратегия за втория мандат, в случай че ГЕРБ не направи държавно управление с първия.

– Борисов заплашва, че в случай че няма държавно управление с ППДБ, „ на инат няма да приемем бюджет “. Президентът Радев и служебното държавно управление бият барабан, че е доста значимо да има бюджет (след като през ноември и декември 2022 година отхвърлиха да внесат подобен.

– Внасят бюджет с 6.4% недостиг. Представители на ПП-ДБ и ГЕРБ отиват във финансовото министерство, задават няколко въпроса на министъра, излизат и дружно споделят, че няма проблем да се направи бюджет с 3% недостиг.

– ПП-ДБ оферират личен състав на държавно управление и управническа стратегия, с цел да знаят ГЕРБ авансово какво ще стане, в случай че не осъществят първия мандат.

Първият мандат към момента не е връчен. ГЕРБ викат, че ПП-ДБ са отговорни, че няма да има държавно управление. ГЕРБ осмиват програмата на ПП-ДБ и афишират, че стартират договаряния с другите партии. На другите партии изпращат програмата на ПП-ДП, на която са се подиграли на предния ден.

Това е. Затова е целият звук и безбройните изявленията и конференции на Борисов, Добрев, Сачева, Дончев и Атанасова. За да забравите най-важното – голите обстоятелства.

„ Разрухата е дело общодостъпно, а съзиданието е привилегия за малко на брой. “

Коментарът е оповестен във фейсбук профила на.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР