44% от българите изпитват финансови затруднения с месечното заплащане на

...
44% от българите изпитват финансови затруднения с месечното заплащане на
Коментари Харесай

44% от българите са затруднени да покриват сметките си за енергия

44% от българите изпитват финансови усложнения с месечното възнаграждение на енергийните си сметки. Това сочат данните от представително за пълнолетното население на страната проучване на " Тренд ".

Делът е по-висок измежду дамите, хората над 50 година и живеещите отвън столицата. Това важи за 6 от 10 души измежду групата на пенсионерите.

Сходен е делът (46%) на хората, които настояват, че жилището им все още не е задоволително отоплено, като профилът им се препокрива с този на предходния въпрос.

Почти половината от българите (49%) употребяват климатик през летния сезон. По-честата приложимост зависи най-много от разполагаемия приход, само че също и от възрастта – тя е най-висока измежду най-младите, а с повишаване на възрастта понижава. По-висок от междинния дял на приложимост се следи в регионалните градове.

На първо място измежду терзанията по отношение на ограниченията по Зелената договорка се подрежда повишението на цените на електрическата енергия (64%), следвано от повишение разноските на семействата за отопление (60%). Близо половината от българите показват терзания и по отношение на загубата на работни места (46%).
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР