44-годишният Васил Тончовски, който беше хванат за употреба на марихуана,

...
44-годишният Васил Тончовски, който беше хванат за употреба на марихуана,
Коментари Харесай

Съдят инвалид, лекувал болките си с марихуана

44-годишният Васил Тончовски, който беше заловен за приложимост на марихуана, дойде в Съда с патерици. Случаят на мъжа е изключително забавен, тъй като по негови думи той употребява марихуаната за подготвяне на олио, което използва за прекъсване на болки. В момента той е пенсионер по болест, получава пенсия от 223 лева, само че с цел да свързва двата края работи на още две места, заяви БургасИнфо.

„ През 2008 година катастрофирах и пребивавам доста мъчно, другари ми оказват помощ. За мен марихуаната е моят живот, оказва помощ ми за болките, аз съм с доста интервенции. За да нямам тези болки, поддържащо си взимам всеки ден масло. Когато нямам масло – не е живот за мен. Това е моят аспирин, не знам по какъв начин да го нарека – моето лекарство. Заместителят е гибел. Лечението с обичайни медикаменти разрушава вътрешностите, не е живот това. Избрал съм различната медицина, желая да пребивавам. Отчаян съм. Не съм самичък, доста сме такива болни”, съобщи в коридорите на съда Васил Тончовски.

„ Ако лицето Тончовкски не беше осъждано, освен това 6 пъти, въпреки и през далечната 2003 година, изобщо нямаше да се повдига въпросът. Една от присъдите е за 13 закононарушения. През 2009 година е последната му присъда за причиняване на междинна телесна щета при ръководство на МПС след приложимост на алкохол. Ако не беше осъждан, този въпрос нямаше да стои. Неговото изказване, че я е употребявам с медицински цели, за подготовка на лекарство под форма на олио, етапа на досъдебно произвеждане ще посочи това”, съобщи прокурор Иван Кирков.

Делото беше отсрочено, тъй като съдът позволи настояването на отбраната за правене на съдебно-медицинска експертиза. В идващото съвещание ще бъде показано заключението от нея. Делото е планувано за 4-ти октомври.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР