Гавин МакКей: Сериен изнасилвач, който обвини жертвите в лъжа, е осъден на доживотен затвор - след като е осъден за 20 престъпления за 25 години

...
44-годишният - който започна да престъплява на 16-годишна възраст -
Коментари Харесай

44-годишният - който започна да престъплява на 16-годишна възраст - използва заплахи за самоубийство и рязане на китките му, за да постигне своето.

Той многократно удря една жертва с колан - дърпа косата на жената, хваща я за лицето и я души по време на повтаряща се кампания на насилие.< /p>

Втора жена беше с белезници и заключена в стая, докато беше нападната и изнасилена. Маккей също заплаши, че ще качи нейни интимни снимки в социалните медии и отправи заплахи, че ще открадне кучето й.

Трета жена беше сексуално нападната и изнасилена от Маккей - и беше блъскана, удряна, шамари и ритана. Тя също беше ударена по лицето с мобилен телефон и по главата с прът за завеси.

Четвърта жена беше подложена на четиригодишна кампания на преследване, по време на която Маккей многократно се появяваше при нея на работното място и вкъщи и й се обади и изпрати текстови съобщения. Маккей заплашил да се самоубие и отправял заплахи за убийство и повреждане на колата й. Той също така е откраднал телефона й.

Добър университетски гид: Сейнт Андрюс излиза начело, а Оксфорд е втори

Нарушенията се случи във Файф между 1995 г. и 2020 г.

МакКей беше осъден във Върховния съд в Единбург след по-ранен процес.

Прочетете още новини от Обединеното кралство:
Мъж почина след нападение от две кучета
Нова стачка на машинистите е обявена

Съдия лорд Скот каза: „Въпреки неопровержимите доказателства, вие твърдите, че сте били подготвени от хора, които всички са говорили лъжи за вас.

„Този ​​разказ, разбира се, беше отхвърлен от журито и аз продължавам с присъдата въз основа на това, че не се разкайвате и ви липсва каквато и да е представа за значителните щети, които сте причинили в продължение на много години.“

< p>Лорд Скот наложи заповед за доживотно ограничение и заяви, че Маккей трябва да излежи минимум шест години в затвора, преди да получи право на условно освобождаване.

Оценката заключи, че Маккей представлява висок риск за обществото, с съдията предупреждава, че може никога да не излезе от затвора.

Лорд Скот каза: „Освен ако не работите за справяне и намаляване на риска, може никога да не бъдете освободен.“

Съдията отбеляза изявленията за въздействие върху жертвата и каза, че те потвърждават „сериозните, продължаващи и вероятно трайни последици от вашето поведение“.

Лорд Скот каза: „Една жалбоподателка обяснява премахването на самочувствието й заради вас.

„Друга описва съществуването в живот, който вече не е неин. Трета жалбоподателка описва постоянно гледане през рамо.“

Адвокатът на защитата Гордън Мартин каза, че Маккей е претърпял неблагоприятни преживявания в детството си и се е опитал да се справи с произхода си, като „взема наркотици, кара прекалено бързо коли и се самонаранява “.

Въпреки това, лорд Скот каза: „Изглежда, че сте страдали от несигурност, безпокойство и ниско самочувствие.

„Част от този произход може да помогне да се обясни, но, както правилно се признава от г-н Мартин, не извинява вашите нагласи и поведение, които включват поемане и съсипване на живота на другите, включително премахване на самочувствието им и оставянето им в продължителни състояния на страх, тревожност и депресия.“

МакКей също беше добавен към регистъра на извършителите на сексуални престъпления за неопределено време и му бяха издадени заповеди за нетормоз, забраняващи му да се свързва с четиримата жалбоподатели.

След съдебното дело детектив Шон Уесън каза: „Ние признаваме, тази заповед за доживотно ограничение и присъда за Маккей, който сега се изправя пред последствията от своето ужасно поведение.

„Ние оставаме напълно ангажирани да се справим със сексуалните престъпления, за да гарантираме безопасността на хората и общностите.

„Няма ограничение във времето за това, кога можете да докладвате за тези престъпления и винаги ще се провежда задълбочено разследване, без значение преди колко време са се случили инцидентите.

„Ще направим всичко възможно, за да задържим извършителите на такива престъпления срещу правосъдието."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР