433 зоополицаи ще реагират на сигнали за инциденти с животни

...
433 зоополицаи ще реагират на сигнали за инциденти с животни
Коментари Харесай

Създават зоополиция у нас

433 зоополицаи ще реагират на сигнали за произшествия с животни в цялата страна, заяви на брифинг шефът на „ Национална полиция” основен комисар Христо Терзийски. По думите му това са проверяващи служители на реда и оперативни служащи, които са изявили предпочитание да работят и по тази линия.

В зоополицията ще влязат проверяващи служители на реда и оперативни служащи, които ще бъдат особено подготвени евентуално в Холандия.

„ Предприети са ограничения и за недопускане омаловажаването на сигнали за закононарушения против животни. Започна процедурата и по обозначаване на 28 автомобила – към днешна дата 25 са готови”, посочи Терзийски.

Той добави, че досега има 298 сигнала за демонстрация на свирепост към гръбначни животни, като над 20% от тези закононарушения са разкрити и работата по тях продължава. Към момента сериозен проблем при работата по сходни закононарушения са неналичието на доказателства и построени процедури за определяне на причинителя.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев пък уточни, че България ще стане едвам втората страна в Европа с настоящо такова звено.

Необходимостта от зоополиция е изтъквана неведнъж през годините от специалисти и цивилен организации поради голямото количество сигнали за жестокости над животни – принуждение, незаконни боеве, развъдници с неприемливи условия и други.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР