43% от българите твърдо са решили за кого ще гласуват.

...
43% от българите твърдо са решили за кого ще гласуват.
Коментари Харесай

Ново проучване за двубоя ГЕРБ - БСП на евроизборите след Апартаментгейт

43% от българите твърдо са решили за кого ще гласоподават. Има едни 30%, които не са решили още за кого да гласоподават. Това са хора, които мога да излязат, да гласоподават и да трансформират изборния резултат, само че могат и да си останат у дома, съобщи Блиц. 

Това съобщи социологът Евелина Славкова от Изследователски център " Тренд ". Тя разяснява резултати от проучване, извършено в интервала 5-13 април, направено от Изследователски център " Тренд ".
 



To обгръща интервала след затихването на абсурда „ Апартаментгейт ”. Проведено е измежду хората над 18 години. По думите на Славкова това са изборите, които провокират минимален интерес у хората.

„ Най-вероятно има и хора, които не са наясно, че въобще ще има избори ”, уточни още тя.
 



Според нея ситуацията е извънредно динамична. „ Такъв вид изследвания не могат да бъдат прогноза за изборите, само че могат да ни ориентират по какъв начин се движат настроенията на хората ”, показва още Славкова.

„ Трябва да сме доста деликатни с прогнозите, тъй като не знаем какъв брой хора ще излязат да гласоподават. Разликата сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ е в границите на статистическата неточност. Българска социалистическа партия е първа пред ГЕРБ с 0,8%. Това обаче може да консолидира електрората на ГЕРБ, който към момента не е напълно мобилизиран. Добре е да забележим и данните от месец май “, съобщи експертката.
 



„ От март до април ГЕРБ падат с близо 3%. Трудно е да определим дали това е огромна или дребна вреда. Всичко ще си проличи на изборния ден. Видно е обаче отражението, което тематиката с жилищата е дала на ръководещата партия “, добави тя.

„ Вътрешна македонска революционна организация може и да успее да вкара един народен представител. Много зависи какъв брой хора ще излязат да гласоподават “, сподели тя.

" Голямата борба стартира към сегашния миг ", разяснява Славчева.



ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР