43-годишният Николай Б. е предаден на съд за измама, от

...
43-годишният Николай Б. е предаден на съд за измама, от
Коментари Харесай

Съдят майстор, измамил клиент с близо 4000 лева

43-годишният Николай Б. е предаден на съд за машинация, от която е породена имотна щета на варненец в размер на 3760 лв. – закононарушение по член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс, осъществено като продължавано действие, което се санкционира с отнемане от независимост от 1 до 6 години. Това оповестяват от пресслужбата на Апелативна прокуратура в града.

На 8 септември 2016 година подсъдимият и негов прочут отишли в дома на пострадалия варненец, който желал да бъдат остъклени двете тераси в дома му с пластмасова дограма и да бъде сложена топлоизолация. Николай Б. извадил контракт за строителство, като се показал като упълномощено лице на компания, с каквато нямал никакви връзки. Печатът под контракта бил на друга компания и с него подсъдимият съумял да се достави по време на ремонт в дома на шефа й. Целта му била да получи поръчката, без да има желание да я извърши. Подсъдимият трябвало да създаде пластмасовата дограма за двата балкона, а неговият прочут – да постави топлоизолация. У пострадалия било основано убеждението че двамата мъже са подизпълнители на компанията, чийто щемпел бил положен в контракта. След подписването му Николай Б. изискал цялата сума от 2900 лв. за дограмата, а сътрудника му – 1800 лв. капаро за изолацията. На идващия ден сътрудника на подсъдимия донесъл в дома на клиента материали за изолацията, а на другия се обадил, с цел да отсрочи началото на работата си, тъй като бил потърпевш. Седмица след сключването на контракта Николай Б. изискал още 360 лв. за стъклопакет и за разработване на две дребни прозорчета. На идващия ден изискал от клиента си заем от 500 лв. за ремонт за автомобила си, с който превозвал дограмата. Получените суми 43-годишният лъжец за персонални потребности. Поведението на подсъдимия провокирало подозрения в клиента и след деликатен прочит на контракта той открил, че има разминаване в името на компанията и печата в него, че липсва БУЛСТАТ. Майсторът по топлоизолацията напредвал постепенно, защото имал здравословни проблеми. Накрая била наета бригада, която довършила топлоизолацията, с цел да не се бави монтажът на дограмата. Крайният период за ремонта на жилището на пострадалия бил 30 септември 2016 година Подсъдимият почнал да моли за пролонгация, като изтъквал разнообразни аргументи – щета на камион, с който трябвало да бъде превозена, претърпяно ПТП с потърпевш човек. На 13 октомври 2016 година пострадалият варненец получил позвъняване от полицията, че против него е подадена тъжба, че е заплашвал Николай Б. И в полицията подсъдимият продължавал да твърди клиента си, че ще инсталира дограмата, че поръчката я извършва друга компания. Варненецът се свързал с офиса на посочената компания, дал номера на поръчката и научил, че поръчката е изпълнена от дълго време и е на името на различен човек. След още няколко дни увъртания и обещания на 22 октомври подсъдимият признал, че не е поръчвал в никакъв случай дограма и заречен да върне парите с неустойката с банков заем. После отсрочил заплащането, защото по думите му имал единствено 500 лв.. Накрая обяснил на пострадалия, че е поръчал дограмата на друга компания, само че цехът й бил затворен. С европейска заповед за следствие шефът на затворения завод бил разпитан. Установено било, че индивидът работи и живее в Германия от 2011 година и че в никакъв случай не е виждал и не познава Николай Б.

Предстои делото против измамника да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. 43-годишният обвиняем е осъждан.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР