42-годишният Даниел Машев от Пазарджик, който на 30 септември 2022

...
42-годишният Даниел Машев от Пазарджик, който на 30 септември 2022
Коментари Харесай

Шокиращо! Даниел, който отряза главата на майка си, отърва затвора заради...

42-годишният Даниел Машев от Пазарджик, който на 30 септември 2022 година умъртви майка си, не носи наказателна отговорност, защото е психологично болен.

Това сподели и спомагателната съдебно-психиатрична и психическа експертиза, назначена от Апелативния съд в Пловдив, пред който Машев апелира доживотната си присъда, постановена от първата инстанция, написа Petel.bg.

Мъжът умъртвил майка си Емилия, като ѝ блъснал пестник, след това я пробол с нож и най-после отрязал главата ѝ със сатър.

" Той страда от психическо разстройство, което се отличава с дълготрайно разстройство на съзнанието. Било е по този начин и все още на обсъжданото действие, Машев не е разбирал свойството и смисъла на постъпките си и не е могъл да ги управлява ", изясни доктор Маргарита Панова.

Мъжът е взимал опиати в дълги интервали от своя живот, само че съгласно движимостите лица психологичните му проблеми не се дължат единствено на използването на дрога. " Дори и в пандиза, в среда, в която не е под хроничното влияние на наркотични субстанции, той се е държал по метод, който го прави рисков за себе си. Затова е бил изпратен на наложително лекуване в психиатричната болница към пандиза в Ловеч ", добави доктор Райна Димитрова.

Състоянието на Машев обаче било такова, че от психиатрията в Ловеч изпратили писмо до пандиза в Пазарджик, че той би трябвало да бъде лекуван в профилирана държавна болница.

При тази експертиза прокурорът по делото Светлозар Лазаров съобщи, че няма различен излаз от делото, с изключение на Машев да бъде оневинен като човек, който не може да носи наказателна отговорност. Адвокатът на Машев Кирил Александров се съгласи и добави, че клиентът му би трябвало да бъде лекуван наложително.

Подсъдимият за тежкото ликвидиране слушаше какво се приказва в правосъдната зала и кимаше. Когато му дадоха право на последна дума, той попита ще бъде ли върнат в болничното заведение в Ловеч. Съдия Христо Крачолов му изясни, че това ще се взема решение занапред. " Нямам въпроси към вас, господин арбитър ", сподели тогава Машев и това беше записано като последната му дума.

В последна сметка апелативните магистрати анулираха доживотната присъда, дадена му в Пазарджик. Машев беше изпратен за лекуване в психиатрия неотложно. Решението предстои на оборване пред Върховен касационен съд, само че при единодушието на обвиняването и отбраната до тъжба и митинг надали ще се стигне.

След зверското ликвидиране Даниел Машев увил главата на майка си в чаршаф и напуснал жилището. На стълбите срещнал татко си, като криел ръце зад тила си. След това липсващ и бил арестуван по-късно в пазарджишкото село Ляхово. Бащата Костадин Машев разкрил в жилището обезглавеното тяло на жена си./Блиц.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР