42-годишният българин получи доверието и на тримата съдии край ринга

...
42-годишният българин получи доверието и на тримата съдии край ринга
Коментари Харесай

Кубрат Пулев надигра напълно поляка Анджей Вавжик и го победи с п...

42-годишният българин получи доверието и на тримата съдии край кръга - 99:89, 100:88, 100:88, и регистрира 30-ата си победа в 32 мача измежду експертите. Двама от арбитрите видяха по-добра игра на Пулев и в десетте рунда на мача, до момента в който един от тях присъди един рунд в интерес на Вавжик.

 

Мачът от тежка категория мина напълно под превъзходството на Пулев, като той прати противника си на два пъти в нокдаун, само че се размина с нокаута.

 

Непосредствено преди началото на дуела стана ясно, че Пулев е бил привикан да даде допинг проба, каквато нормално се дава след мачовете. Това обаче не наподобява да повлия изключително на родния състезател, който от началото на срещата бе по-активният боксьор.

 

В първите два рунда играта бе по-скоро опознавателна с леко преимущество на Пулев. В третия рунд то към този момент изглеждаше по-драстично, само че без да се основават сериозни обстановки на кръга. 

 

В края на първата минута на четвъртия рунд Вавжик провежда първата си по-сериозна офанзива в мача, а малко по-късно откри и брадата на Пулев с ляв прав удар. 

 

Пулев отговори на предизвикването в средата на петия рунд, когато съществено разклати Вавжик с поредни ляв и десен удар. Последваха и няколко леви прави удара на българина, само че в края на рунда съдията на кръга предизвести Пулев за удар с лакът в лицето на поляка.

 

Шестият рунд започва с доста деен бокс от страна и на двамата участници в мача. Изключително тежък удар с дясната ръка накара Вавжик да приклекне, само че полякът не падна и не му бе броен нокдаун. 

 

В края на рунда с ляво кроше Кубрат Пулев съумя да прати Вавжик на земята и този път към този момент имаше отброяване за нокдаун.

 

Още в старта на осмия рунд Пулев направи доста солидна офанзива с дясно кроше, с която докара втори нокдаун на Вавжик. Полякът мъчно стоеше на краката си, а неспирните леви прави удари на българина правеха задачата му необикновено сложна. 

 

До края на мача българинът продължи да поддържа преобладаваща роля, а успеха за Вавжик бе тази, че се размина с нокаутиращия удар на българина.

 

След триумфа Пулев към този момент има баланс от 30 триумфа и две загуби, като 14 от тези триумфи са с нокаут. За Вавжик салдото на професионалния кръг е 34 победи и три загуби.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР