42-годишен мъж, подал фалшив сигнал за поставен взрив на Аспаруховия

...
42-годишен мъж, подал фалшив сигнал за поставен взрив на Аспаруховия
Коментари Харесай

Осъдиха пиян мъж, подал фалшив сигнал за бомба на Аспаруховия мост

42-годишен мъж, подал подправен сигнал за подложен гърмеж на Аспаруховия мост, е осъден с пробация. Това оповестиха от Районния съд във Варна за Moreto.net.

Случай е от 19 септември предходната година. Около среднощ и след приложимост на алкохол мъжът звъннал на незабавния телефон 112 и споделил на оператора „ Има бомба на моста “, след което незабавно затворил.

Мястото на позвъняването било локализирано в кв. „ Аспарухово “, а осъществената инспекция и обход от профилираните екипи не открила съмнителни движимости и предмети в зоната на моста и прилежащите територии.

Впоследствие мъжът е открит като адресант на подправения сигнал за паника, а употребеният мобилен телефон при позвъняването, подсъдимият обяснил, че е намерил няколко дни преди този момент на детска площадка.

По този метод подсъдимият предал по телефона на незабавен номер 112 погрешно повикване за паника, като алармирал за сложено взривно устройство на Аспаруховия мост.

42-годишният мъж има предишна съдимост. По силата на реализирано сред страните и утвърдено в правосъдна зала съглашение Районният съд му наложи наказване „ пробация “.

За период една година и шест месеца той следва да прави наложителна регистрация по сегашен адрес с честота да пъти седмично, както и за същия период да организира наложителни срещи с пробационен чиновник.

Съдебният акт е финален.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР