41 подлеза предстои да бъдат ремонтирани спешно през 2024 г.

...
41 подлеза предстои да бъдат ремонтирани спешно през 2024 г.
Коментари Харесай

Ремонторат спешно 41 подлеза във Варна

41 подлеза следва да бъдат ремонтирани незабавно през 2024 година Много поправки текат в нашия град и не всички са инициирани по време на нашия мандат. Следва да бъдат спазени процедурите по периодите, качеството и контрола. Това съобщи кметът на Варна Благомир Коцев по време на сесията на Общинския съвет през днешния ден.

Има Инвестиционна стратегия на Министерството на финансите за общинските планове, по която сме кандидатствали и са ни утвърдени 100 млн. лева и която ще разреши цялостното реновиране на подлезите и на други 50 обекта, изясни той пред Общински съвет.

Относно въпросите, касаещи скоростта на работа на Експертния съвет по устройство на територията, той отговори с число, че на първия експертен съвет през месец декември предходната година преписките за разглеждане са били 108, а на идващия съвет – 25, което е показателно за скоростта на работата на Съвета. Скоростта следва да се усъвършенства, добави кметът и заяви, че ще има упълномощено лице, което ще подписва Подробните устройствени проекти.

Кметът Коцев продължи с отговор на въпроса за създаване на Младежки център в Аспарухово при някогашната текстилна гимназия. Има план, извоюван от Общината, за 4,3млн. лева европейско финансиране от Националния проект за възобновяване и резистентност. Финансирането може да бъде изгубено, в случай че Общината не предприеме дейности по осъществяване, изясни кметът на общинските съветници.

Във връзка с въпрос за строителството в града, без редом да бъде изграждана инфраструктура до новите обекти, каквато е била досегашната процедура, кметът заключи, че всяко строителство на улици без регулация ще бъде прекратено. Разрешителните ще бъдат тествани. Разрешенията за градеж не би трябвало да предхождат построяването на инфраструктурата. Тази процедура следва да се приключи, безапелационен бе той.

Относно действието на спортна зала в кв. „ Владислав Варненчик “, кметът съобщи, че е отказал да се подписва контракт за наем на залата, защото наемът е бил единствено 800 лева на месец за цялото оборудване. Процедурата е спряна, само че въпросът ще бъде оценен и решен идващите седмици, сподели още той, наблягайки, че се стягат всички контролни механизми в Община Варна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР