41-годишният полицай Ангел Георгиев, обвинен за убийството на Огнян Йорданов

...
41-годишният полицай Ангел Георгиев, обвинен за убийството на Огнян Йорданов
Коментари Харесай

Ангел, обвинен за убийството на Огнян, през сълзи: Не съм аз, исках да ги разтърва!

41-годишният служител на реда Ангел Георгиев, упрекнат за убийството на Огнян Йорданов в Милево, отхвърли да има общо с закононарушението.
Прочетете още
„ Не съм аз, желаех да ги разтърва “, сподели през сълзи Георгиев пред състав на Окръжния съд в Пловдив, където през днешния ден се гледаше мярката му за неотклонение.

По думите на бранителя му Евгени Костадинов липсва обосновано съмнение, че точно клиентът му Ангел е направил убийството. Напротив – той се опитал да потуши спора, а други трима от компанията, в която чествали, са го натопили. Адвокатът изиска по-лека мярка – домакински арест или гаранция, и прикани другите трима, с които жертвата и обвинения са пили алкохол във съдбовната нощ, да бъдат разследвани.

„ Трима са нападнали Огнян - Димитър Панайотов, Александър Александров и Иван Петров - Пърмака. Ангел се е намесил да ги разтървава. Това се е случило в двора на Ангел, който са притичал да ги разтърве. После Огнян извадил нож против всички и го държал доста професионално. Бил е професионален касапин преди и знае по какъв начин да се отбранява и какво да прави с ножа. Полицаят му приложил професионална битка, с цел да отстрани ножа. Всичките са били пияни към 4 часа сутринта. В тази зала трябваше да бъдат другите три лица, а не Ангел. Същите те небрежно си изпили напитките и си тръгнали и се уговорили, че ни лук яли, ни лук мириса ли, и са споделили, че Ангел е направил всичко. Надявам се, че ще бъдат разследвани. Обществеността е успокоена, че има арестуван, само че не е Ангел. Извършителят сега е на независимост. Този, който е правил и в предишното закононарушение, в този момент е на открито и може да извърши друго “, описа още юристът на служителя на реда.

По думите на бранителя останалите трима набедили Ангел за закононарушението.

„ Ангел не е отговорен. Един от тримата е лежал 17 години за ликвидиране “, уточни още юриста.

Според бранителя Ангел и убитият Огнян били близки. Бащата на Огнян му бил пръв другар, макар че фамилията на Огнян е от ромски генезис. Освен това Костадинов акцентира, че Ангел има безупречно досие, което не допуска, че той би се укрил или направил друго закононарушение.

„ Ангел от 20 години е в системата на Министерство на вътрешните работи. Веднага след Казармата е почнал и към този момент 19 години е в структурата. Даже е награждаван персонално от Министъра на вътрешните работи. Има чисто правосъдно минало и мощна връзка с жена си е детето си, което всеки ден питала къде е баща и за какво не се прибира “, добави бранителят.

Прокурорът Георги Пенев обаче бе безапелационен, че Ангел би трябвало да остане за непрекъснато в ареста.

„ Видно от материалите по делото са налице данни, че точно той е причинителят. Има фотоалбум, разпитани са очевидци Александър Алексов, Иван Петров, Гечо Илиев, Димитър Панайотов. Делото е към момента първоначално, само че има задоволителен доказателствен материал “, уточни прокурор Пенев.

За това тежко съзнателно закононарушение законът планува наказване от 10 до 20 години, по тази причина Пенев акцентира, че при друга мярка друга от непрекъснат арест, Ангел може да извърши ново закононарушение.

Адвокатът на служителя на реда обаче настоя, че Ангел въобще не очаквал, че ще бъде притеглен като обвинен за това тежко закононарушение. И добави, че Димитър Панайотов незабавно си бил намерил юрист, а „ в случай че на някой му е чиста съвестта той няма да ангажира юрист още в неделния ден “.

По време на пледоарията, бранителят уточни, че съгласно показанията на Александър Алексов Митко блъснал Огнян и вторият извадил нож, тъй че всички други дейности могат да се смятат като самозащита. Ангел се намесил, с цел да отнеме ножа заради професионалния си опит.

При разпитите пред арбитър всички били декларирали, че тримата от Караджово са споделили " малко го бихме тоя ".

Въпреки показаните версии за непорочност или самозащита, съдът почете настояването на прокуратурата и остави служителят на реда Ангел Георгиев в ареста.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР