41-годишният брутанец Оуен О Нийл Улолкот остава в бургаския арест,

...
41-годишният брутанец Оуен О Нийл Улолкот остава в бургаския арест,
Коментари Харесай

Британски гражданин, издирван за грабеж, остава с мярка задържане под стража

41-годишният брутанец Оуен О Нийл Улолкот остава в бургаския арест, съобщи кореспондентът на .
Бургаският областен съд гледа мярката за неотклонение на английския жител Оуен У. Мъжът, който беше арестуван в Бургас, се е представял с 53 разнообразни самоличности.
Той е търсен с европейска заповед за арест, издадена през месец февруати тази година от съда в Лийдс. Престъплението за което Оуен У. е търсен е скрит план за осъществяване на обир. Според английските закони, то се санкционира с доживотна присъда.
Престъплението е осъществено през 2015 година в търговски автосервиз в град Лийдс. Става въпрос за въоръжен обир, по време на който притежателят е получил пострадване от мачете. Грабеж е сбъднат от други четирима души, а Оуен У. Е бил „ мозъкът “ на интервенцията. Стойността на обира възлиза на 140 000 английски паунда.
През последните две години Оуен У. Е живял в Килифарево, община Велико Търново, със своята другарка, която също е английски жител, и с щерка си.
„ Мярката на английският жител е „ задържане под стража “ и по нащия развой следва през идната седмица да бъде прегледана самата европейска заповед за арест “, сподели Соня Игнатова от пресцентъра на Окръжен съд – Бургас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР