400-килограмово морско създание, заседнало на плажа на остров Кайман. Тогава дойде семейство от Калифорния

...
Гнездяща майка морска костенурка е в безопасност благодарение на калифорнийско
Коментари Харесай

Гнездяща майка морска костенурка е в безопасност благодарение на калифорнийско семейство, което отдели време от последния си ваканционен ден на Каймановите острови, за да й помогне.

В крайна сметка се оказа като връхната точка на пътуването им, каза Бил Шнайдеруинд в публикация във Facebook от 7 август, отразявайки случайната среща.

Той осъзна въздействието, което срещата е оставила върху него, докато обсъждаше любимите си моменти от пътуването със своите семейство — съпругата му Деби, синът Антон и приятелят на Антон.

„За мен определено ще бъде шансът да спася гигантска морска костенурка“, написа той във Facebook. „Беше блокирано на плажа пред нашето място, вероятно през по-голямата част от нощта, преди Деби да я намери сутринта с главата надолу.“

Беше очевидно за Шнайдервинд, в чийто профил във Facebook пише, че е от Сан Диего, че костенурката се е изтощила от опитите си да се преобърне.

„Погледнах я в очите и й казах, че съм там, за да помогна“, каза той, добавяйки, че може да е прозвучало „безумно“, но той направи точно това.

Докато съпругата му си тръгна, за да привлече помощта на сина им, Шнайдервинд копае пясъка около черупката на костенурката, за да я преобърне по-лесно, каза той. Той успя да го направи сам, преди семейството му да се върне, и заедно я върнаха обратно към океана.

Видео показва как тя се влачи във водата - спира за почивка и вероятно за много- необходима напитка, преди да плувате в морето.

Отделът по околна среда на островите също сподели видеото във Facebook и благодари на семейството за спасяването на костенурката, която семейството нарече „Наоми“.

< p>„Преобръщането на морска костенурка от 300-400 фунта не е лесен подвиг!“ официални лица казаха в публикацията.

Наоми се преобърна, когато се опита да прескочи ниска циментова стена, но падна по гръб в пясъка, казаха служители.

Докато се оглеждаше по следите, които костенурката е направила в пясъка по време на борбата, семейство Шнайдервинд откри гнездото й, пълно с яйца. Шнайдервинд каза, че по-късно семейството е получило потвърждение от правителството на Кайман, че костенурката наистина е снасяла яйца и служителите ще наблюдават гнездото и ще се грижат за излюпени малки след около два месеца.

„Каква прекрасна история“, каза някой в коментарите към публикацията на Schneiderwind. „Какви са шансовете някой толкова грижовен и заинтересован да се окаже наблизо.“

Вижте очарователния „последен изостанал“ да се измъква от гнездото на Outer Banks. „Давай, приятелю!“

Въдичар си мисли, че забелязва морска костенурка — тогава вижда „веднъж в живота“ създание

Морска костенурка Логърхед, намерена мъртва в NC Outer Banks. Причината остава загадка

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР