400-500 млн. са загубите от нереализираната продукция. Това заяви Жечко

...
400-500 млн. са загубите от нереализираната продукция. Това заяви Жечко
Коментари Харесай

Земеделци от Северозапада: 500 млн. са загубите от нереализираната продукция

400-500 млн. са загубите от неосъществената продукция. Това съобщи Жечко Андрейски, ръководител на зърнопроизводителите във Видинско във връзка желанието на държавното управление да въведе забрана за импорт на украинско зърно и слънчоглед. Ограничението е за шест месеца и е за пшеница, слънчоглед, изсъхнало мляко и пчелни артикули.

Добре е, че ще има прекъсване на безконтролния импорт на земеделска продукция у нас. Правителството започнаха единствения верен ход в наша отбрана. Сега би трябвало да се откри реализация на зърното, което е над 4 млн. тона - слънчоглед и пшеница. Осигуряване на пазари на зърното и обезщетения за загубите са идващите стъпки, съобщи Андрейски.

Александър Александров от Димово споделя, че има непродадени над 500 тона царевица, над 2000 тона пшеница и към 1000 тона слънчоглед. " Жалко е, че стигнахме дотук, процесът стартира преди доста години с останалите браншове в селското стопанство - безконтролният импорт на плодове и зеленчуци докара до всеобщи банкрути ", уточни той пред NOVA. 

Петър Пешев е земеделец от Врачанско и декларира, че от септември Европа е била предизвестява, че има проблем, само че по-добре късно, в сравнение с в никакъв случай да се вземат ограничения. " В момента в Украйна се употребяват 200 дейни субстанции, които са неразрешени в Европейски Съюз ", изясни той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР