40 процента от пълнолетните граждани на ЕС са ваксинирани с

...
40 процента от пълнолетните граждани на ЕС са ваксинирани с
Коментари Харесай

17% от пълнолетните граждани на ЕС са напълно ваксинирани срещу COVID-19

40 % от пълнолетните жители на Европейски Съюз са имунизирани с първа доза на имунизациите против COVID-19, a 17 % са изцяло ваксинирани.
Дани: Данните заяви през днешния ден еврокомисарят по опазване на здравето Стела Кириакидес на неофициална среща на здравните министри на страните от Европейски Съюз.

Тя сподели, че обстановката в общността се усъвършенства, броят на новозаразените с COVID-19 e понижен с 39 % от средата на април, а имунизацията набира скорост. През есента се чака да има и медикаменти против заболяването.
Марина: Европейската комисия подписа през днешния ден трети контракт с фармацевтичните сдружения " БайоНТек " и " Пфайзер ". С него се резервират спомагателни 1,8 милиарда дози от името на всички страни членки на Европейски Съюз за интервала от края на тази до 2023 година Ваксините ще бъдат приспособени и към новите разновидности на вируса.

" Това е контракт от ново потомство. Той изисква производството на ваксини да става напълно в Европейския съюз, значимите съставки за имунизациите също ще се създават тук. Договорът ще съдържа и условия за по-лесна препродажба или даряване на имунизациите. Всички последващи контракти от второто потомство ще следват този модел ", съобщи Стела Кириакидес - еврокомисар по опазването на здравето.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР