40 дружества, банкови сметки и имот в Созопол са запорирани

...
40 дружества, банкови сметки и имот в Созопол са запорирани
Коментари Харесай

Запорирани са 40 дружества, банкови сметки и имот на Прокопиев

40 сдружения, банкови сметки и парцел в Созопол са запорирани от КОНПИ по инспекцията на приходите на Иво Прокопиев, стана ясно от брифинг на комисията, написа 24 часа


Ответници по бъдещите искове в гражданското дело ще са той, брачната половинка му Галя Прокопиева, акционерните сдружения " Алфа Финанс " Холдинг ", " Соларпро Холдинг ", Алфа Енерджи Холдинг " и фондацията " Граждански медии ".

Над 14 млн. лева противоречие сред доходи и приходи са разкрили инспекторите на КОНПИ.

" Имаше теч на класифицирана информация към Прокопиев ", сподели ръководителят на комисията Пламен Георгиев.

След началото на инспекцията интернационалния отдел на КОНПИ открил, че Прокопиев се пробва да трансферира сдружения в Кипър.

Приватизацията на " Каолин " отпреди 18 година е проверявана от КОНПИ поради продажбата му през 2012 година, от които Иво Прокопиев е придобил 150 млн. лева, стана ясно на конференцията. " Каолин " беше приватизиран от Работническо-мениджърско сдружение за 7,5 млн. лева, след което е добито от компании на Иво Прокопиев. Открити са нарушавания по нея като неразясняване на служащите за правото им за привилигировано придобиване на акции в сдружението, споделиха от КОНПИ.

" Няма нищо правилно в изказванията на КОНПИ. Сделката за " Каолин " е законна и това се потвърждава с влезнала в действие оправдателна присъда от 2004 година Това е невиждана корист с власт. Както с нас, могат да се разправят и с други ", разгласи Иво Прокопиев на брифинг след този на КОНПИ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР