40,8% от учениците във Варна споделят, че са разсеяни в

...
40,8% от учениците във Варна споделят, че са разсеяни в
Коментари Харесай

Близо 41% от варненските ученици са разсеяни в час

40,8% от учениците във Варна споделят, че са разсеяни в час. Това демонстрират данните на първото социологическо изследване в морската столица, касаещо конфликтността измежду учащите, научи Moreto.net.

16,2% от интервюираните признават, че по време на час употребяват телефон или приказват със събеседник. 15,9% пък дават отговор, че изпитват напрежение да не бъдат изпитани или глобени със забележка.

Данните демонстрират още, че едвам 12,3% измежду учащите вървят с готовност на учебно заведение. 78,1% декларират, че влизат в класните стаи с изменчиво възприятие, а 8,1% искрено споделят, че вървят на учебно заведение с отвращение.

На въпроса: " Има ли прояви на тормоз във връзка с Вас или на Ваши съученици и какви най-често? ", интервюираните отговорят " Да, най-вече словестно ".

Емпиричното социологическо изследване бе втория модул в плана " Да надмогнем спора в себе си и с другите ", на Сдружение с нестопанска цел " Културно пространство, взаимно с дирекция " Превенции " към Община Варна. То обхвана 350 ученика сред 14 и 18 години от варненски междинни учебни заведения. Основната извадка е двустепенна на лотариен принцип по учебни заведения и по паралелки в тях, с еднакъв дял по класове - 8, 9, 10 и 11 клас. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР