4% спад на автобусните пътувания отчитат превозвачите след края на

...
4% спад на автобусните пътувания отчитат превозвачите след края на
Коментари Харесай

Спад на пътуванията с автобус до Южното Черноморие, ето какви са причините

4% спад на автобусните пътувания регистрират превозвачите след края на летния сезон.

Очакванията са били за растеж от 10 %, само че не са се оправдали. Лошото време е съществена причина за спада, съгласно един от огромните превозвачи, предава БНР.

През предишното лято до Южното Черноморие с рейсове на компанията са пътували 144 000 пасажери при 17 курса на ден, а през това превозените пасажери са били малко над 136 000 при 19 курса на ден.

Според Теодора Велева, управител реклама в огромна компания за автобусен транспорт неприятното време през август и наводнението в Царево е водеща причина за този спад.

Потопът по Южното Черноморие: Жертви, бедствено състояние, евакуация и блокирани пътища

Те занапред ще премислят тактиката си за идващото лято. Пролетта ще имат срещи с министерството на туризма и на база предварителни резервации ще вземат решение какъв брой ще са курсовете, които ще правят до морето през идващия сезон.

Относно билета за автобусен транспорт, Велева уточни, че цените у нас не се дефинират на пазарен принцип и доста внимателно се подхожда към тяхната промяна. " Скочиха цените много с началото на войната в Украйна. Заради тази в Израел цените на горивата на международните пазари са се покачили, само че в случай че има такива рискови повишавания фирмите ще премислят ценовата си политика. Това като цяло ще е извънредно решение ", уточни Велева
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР