4 млрд. лева са разпределени от служебната власт, в последните

...
4 млрд. лева са разпределени от служебната власт, в последните
Коментари Харесай

Парите за пътища: Разпределени ли са 4 млн. за фирми от служебната власт?

4 милиарда лв. са разпределени от служебната власт , в последните дни, на пътноподдържащи компании. Твърдението направи депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев. Пред bTV някогашният районен министър Иван Шишков отхвърли да са раздавани пари на калпак.

Служебният районен министър отговаряше на въпросите на Мария Цънцарова в предаването „ Защо, господин министър? “

Според Ивайло Мирчев в последните дни на служебния кабинет от присъединяване в публичните поръчки за поддръжка на републиканската пътна мрежа са отстранени участници, които, „ не би трябвало да ги завоюват “.

„ Това не просто не е смяна по отношение на метода, по който преди се раздаваха тези пари, само че в действителност е утежняване, тъй като в границите на служебния кабинет, за който отговорност носи президентът,  се случват нещата по метода, по който се случваха по времето на ръководството на Борисов “, сподели Ивайло Мирчев от ПП-ДБ.

Заместник-министрите не са уволнени, а са освободени, добави той

Пред bTV някогашният към този момент длъжностен районен министър арх. Иван Шишков беше безапелационен, че никой от повереното му ведомство не е подписвал контракти, защото още текат процедури.

„ Парите за пътища не са изхарчени, не са подписвани и в това число договорите. Тези милиарди, за които говорите, са пари за поправки в идващите три години. Даже съм изискал преди 10 дни от сътрудниците от АПИ да създадат разбор за това на какъв принцип са направени тези състезания “, сподели Шишков.

Конституционният съд анулира решението на Народно събрание за разплащането с пътните компании през вчерашния ден

„ Фактът, че в последните дни на ръководство, когато схващат към този момент, че не са на власт, отварят всички публични поръчки за 4 милиарда лв., приказва задоволително за метода, който е употребен “, добави Ивайло Мирчев.

„ Служебното държавно управление нищо не е раздало. Договорите ще могат бъдат подписани от идващия министър, тъй че такова нещо няма “, сподели още Иван Шишков.

Останалите 500 млн. лева са блокирани от предходния кабинет

Шишков съобщи още, че е изискал на бюрото на своя правоприемник да бъде оставен разбор за положението на републиканската пътна мрежа.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР