''Най-голямото зло, което се случва на България - така премиерът

...
''Най-голямото зло, което се случва на България - така премиерът
Коментари Харесай

Денков за Пеевски: Най-голямото зло, той му отвърна: Най-лошият премиер в историята

''Най-голямото зло, което се случва на България " - по този начин министър председателят в оставка Николай Денков дефинира тази заран съпредседателя на Движение за права и свободи Делян Пеевски. ''Най-лошият министър председател в историята ", отвърна му Пеевски малко по-късно. Разбира се, както в последно време повелява традицията, тези реплики бяха разменени посредством медиите.
По-рано през днешния ден Денков направи резюме във Facebook на свършеното от кабинета преди публично да съобщи властта на служебното държавно управление на Димитър Главчев. За идните предварителни избори той непосредствено разгласи Пеевски за провинен и се закани, че няма да се ангажира политически с него в бъдеще. " Няма никакъв късмет държавно управление, към което аз имам отношение, да бъде дружно с Делян Пеевски във водеща настройка. Г-н Пеевски сега е най-голямото зло, което се случва на България и огромна част от проблемите, които виждаме, е точно тъй като той почна да командва процесите. Той почна да командва ГЕРБ; той искаше избори; и в действителност ние отиваме на избори поради него. Истината е, че ние осъзнаваме доста добре, че в действителност казусът на България през днешния ден се споделя Делян Пеевски. Не виждам какви мостове би трябвало да имаме към него ", съобщи Денков.
Реакцията на Пеевски не закъсня. На брифинг пред публицисти в Народното събрание той назова Денков ''най-слабия министър председател в историята на България''. " Не мога да допускам, че индивидът, за който се грижих 9 месеца, който видяхте, че не се оправя въобще с длъжността на министър председател, и мога да кажа, че е най-слабият министър председател в историята на България, приказва такива неща. Оставям тези квалификации на безсилието, в което се намира сега ", сподели Пеевски. 
На въпрос дали ще има опция Движение за права и свободи и ПП-ДБ да размразят връзките, Пеевски отговори, че това зависи от дясното обединяване. Той описа, че десните непрекъснато му звъняли, а по-късно пред медиите давали ''странни изявления''. И посочи, че ''с всички тези хора сме ходили на всички места заедно'' във връзка изказванията, че Пеевски е ходил самичък в централата на ГЕРБ. ''При Борисов в централата съм ходил, само че сме ходили с Христо Иванов дружно. С всички тези хора сме ходили на всички места дружно. Е, те със злото ли живяха 9 месеца? ", сподели Пеевски.
Лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов пък разяснява, че още помни ''как Денков се сгуши зад Пеевски, когато пристигнаха миньорите да ги бият''. Герберският водач имаше поради случката от предходната година, когато се стигна до митинги и блокиране на основни пътища в страната от енергетици и миньори поради концепцията мощностите на лигнитни въглища и производството от тях да намалее доста през идващите 10 години.
Борисов позволи, че след изборите Движение за права и свободи и ПП-ДБ ще възобновят разговора, като посочи, че следователно ГЕРБ ще са съпротива.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР