39-годишната британка Ребека Робъртс е в третия месец от бременността

...
39-годишната британка Ребека Робъртс е в третия месец от бременността
Коментари Харесай

ШАНС 1:МИЛИАРД: Англичанка забременя докато е... бременна

39-годишната британка Ребека Робъртс е в третия месец от бременността си, когато схваща, че бебето ѝ Ноа не е единствено в нейната вътрешност.

Първите по-близки изображения на момченцето, получени посредством ултразвук по време на седмата и десетата гестационна седмица, демонстрират на майката и 43-годишния баща Рис Уивър бебето, за което двамата са правили опити повече от година.

В 12-тата седмица обаче схващат смайваща вест - чака ги още едно дете! По-късно излиза наяве, че Ноа ще си има близначка.

„ Забременях, до момента в който към този момент бях бременна, което беше безусловно полуда... тъй като това не би трябвало да се случи “, споделя Ребека.

Явлението, при което една жена зачева, до момента в който към този момент е бременна, се назовава суперфетация. Шансът това да се случи е толкоз необичаен, че едно изследване от 2008 година открива по-малко от 10 регистрирани такива случая в света.

Според лекарите бебетата в действителност са заченати с период от към няколко седмици. Установявайки, че второто бебе пораства с непрекъсната скорост от три седмици след първото, те разпознават суперфетация, споделя Ребека.

„ Не можех да допускам, че ми се е случило “, признава майката. „ Но стана - прелестно е. Все едно да спечелиш от лотарията. “

Таткото се усеща по същия метод: „ Бях вдъхновен да имам едно дете, само че даже още повече за близнаци. Работата е свършена едновременно! Тогава Ребека направи някои изследвания и осъзнахме какъв брой е неповторимо и какви късметлии сме. “

Суперфетациите са редки по разнообразни аргументи, споделя за CNN гинекологът от Атланта доктор Лилиан Шапиро.

На първо място, дамите нормално овулират единствено един път по време на целия си цикъл, освобождавайки едно или повече яйцеклетки по едно и също време.

Ако оплождането от мъжката сперма е сполучливо, яйцеклетката или яйцата по-късно се вграждат в матката. Тогава бременността стартира, като не настава по-нататъшна овулация.

„ Ако една жена има близнаци, две яйцеклетки се освобождават по едно и също време. И в необичайния случай на тризнаци, всички тези яйцеклетки се освобождават с една овулация “, споделя Шапиро.

Еднояйчни близнаци се появяват, в случай че прясно оплодено яйце се раздели на две.

В случая на Ребека яйцеклетката е било оплодена и вградена по време на първата овулация и „ по някакъв метод тя още веднъж е овулирала по време на същия цикъл “, изяснява експертът.

„ Още едно яйце също е оплодено – трансформирал се е в различен ембрион – и по друго време и двата ембриона са били вградени в матката. “

Източник: Zdrave.to

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР