''За да се вземат всички тези мерки, които се вземат,

...
''За да се вземат всички тези мерки, които се вземат,
Коментари Харесай

Доц. Мангъров пред ФАКТИ: Много е вероятно коронавирусът да изчезне

''За да се вземат всички тези ограничения, които се вземат, ние би трябвало да знаем къде сме в епидемиологично отношение. Едното, което би трябвало да се направи, това е сероепидемиологично изследване, с цел да се види както е равнището на антителата против ковид в другите елементи на страната и измежду другите групи население. И второ нещо, в случай че тези проби, които са значимо диагностично средство, не се употребяват, ние в множеството случаи не сме наясно какво се случва с контактните на тези, които са открити с коронавирусна зараза, тъй като както виждате, нормално, когато се потвърди, че някой е с ковид, отиват на мястото, където живее, изследват всички тези, които са били в прикосновение с него, с способ обаче, с който се открива до каква степен тези контактни отделят вируса в околната среда. Обикновено се оказва, че няма никой. Като че ли тези, които са потвърдени, са се появили от незнайно къде'', това съобщи доцент доктор Атанас Мангъров, шеф на детското поделение в Инфекциозна болница в София, пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ .

Доц. доктор Мангъров от през днешния ден е част от новосформирания Експертен медицински съвет към Министерски съвет, който ще взе участие в битката против коронавирусната зараза в страната.

''Когато има един подобен болен, който е открит и отидат да се търсят негови контактни - те са два типа хора. Едните, които може би са го заразили, т.е. такива, които в миналото са отделяли вируса, заразили са го и сега не отделят вируса, просто тъй като им е изтекло времето, в което отделят този вирус. Тоест, тях, в случай че ги изследваме дали сега отделят вируса, няма да намерим нищо, тъй като те не отделят. Но ние можем да установим дали те са карали или не тази зараза, като изследваме антителата, което става за 10 минути с капка кръв.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР