''Цялостното му поведение не е от сега (б.р. на премиера

...
''Цялостното му поведение не е от сега (б.р. на премиера
Коментари Харесай

Красимир Янков пред ФАКТИ: Корнелия Нинова и Кирил Добрев са компрометирани

''Цялостното му държание не е от в този момент (б.р. на премиера Борисов). Показва, че той пригажда и работата си по отношение на свое виждане, а не както е съгласно нормативната уредба. Вземете да вземем за пример и сформирането на тази работна група, титулувана, оповестена като Национален действен щаб. Има правилник, който още 2006 година е признат като проект на Република България за подготвеност при грипна пандемия, в който са ангажирани институциите със своите представители. Борисов го неглижира и взема решение да работи по собствен модел. Не идването на парламентарно чуване е следващото доказателство, че той избира в среда, която го е приела още от 2001 година На брифинги и конференции показва своето виждане, а не институционално поемайки и тежестта на казаното от парламентарната естрада, той да отговори на въпроси, които може и да се окаже, че са значими. Защото въпросът за неизпълнението на проекта на Република България не е поставян от българските публицисти по този начин остро, както е поставян от народни представители. Аз съм задал този въпрос, само че формата, под която той отговоря - писмена, не дава опцията тя да бъде широкодостъпна на българските граждани'', това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ депутатът от Българска социалистическа партия Красимир Янков, който има номинации за идния в Българска социалистическа партия избор на нов ръководител на партията.

''Борисов по този начин работи, пригажда си съгласно лично убеждение и взема решения, в това число и такива, които не са му в пълномощията. Надявам се да извърнат внимание, тези виновните политици от изпълнителната власт, защото хората сега са се вторачили и търсят сигурност точно в институциите - от Народно заседание през министерствата и обособените звена, които са свързани с националната сигурност, със отбраната при такава обстановка. Също и Министерски съвет'', добави социалистът.

Красимир Янков е на мнение, че Борисов се въздейства мощно от публичните реакции. ''Него го е боязън освен от Народното събрание, боязън го е и от реакция - проведена или спонтанна. И това се потвърждава неведнъж не в изключителното състояние, а погледнете 10-те години на неговото ръководство. Всеки митинг под прозорците на неговия кабинет е имал и реакция, която е обвързвана с компромис. Сега не е нужно да прави компромис Борисов с ограниченията, които са съответни, само че с цел да бъдат съответни би трябвало да има доста обширен, явен разбор на обстановката, което е обвързвано с всеобщо тестване.''
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР