''Търсенето на наказателна отговорност е задача на прокуратурата. Но едва

...
''Търсенето на наказателна отговорност е задача на прокуратурата. Но едва
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Този, който иска да бутне правителството, е вътре в самото правителство

''Търсенето на наказателна отговорност е задача на прокуратурата. Но надали вчерашният арест на министъра на околната среда и водите и днешната му оставка е съответният отговор на водната рецесия в Перник, който чакахме всички ние'' това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия.

''В казуса във фокус като във водно огледало се събират всички проблеми на страната. Едва ли всичко това може да бъде отстранено с магическа пръчка с ареста или оставката на един министър. Ако е отговорен, дано си понесе наказването, само че това няма да реши казуса. Смятате ли, че той е бил единственият човек, който е знаел какво се случва с язовир " Студена " и с всички язовири в страната? Има най-малко няколко равнища под него, които би трябвало да са уведомени'', разяснява Йотова.

''Не може на фона на всичко това няколко дни да се тръби, че някой желае да бутне държавното управление. Очевидно този някой е вътре в самото държавно управление. Трябва да се направи всичко допустимо от страната, с цел да се приключи рецесията, тъй като можем да бъдем застигнати от по-тежка рецесия. Санитарно-здравна рецесия на 40 километра от столицата. Какво става, в случай че тръгне зараза от Перник? Трябва да има вода в лечебните заведения, в учебните заведения, в детските в градини в Перник - това е задача номер едно в този момент. В Перник се бият за бутилки с вода, а това е нещо, което сме виждали в страни от Третия свят'', добави още вицепрезидентът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР