''Търговските конфликти са вредни за световната икономика, а Европа трябва

...
''Търговските конфликти са вредни за световната икономика, а Европа трябва
Коментари Харесай

Германският финансов министър призова за общ европейски глас по търговските конфликти

''Търговските спорове са нездравословни за международната стопанска система, а Европа би трябвало да приказва с един глас, с цел да усили оптимално силата си за договаряне ", съобщи немският финансов министър Олаф Шолц.

В тирада по време на конференцията "Форум за международна политика " в Берлин, Шолц означи вредата за международната стопанска система от комерсиалните спорове от последните месеци, наблягайки тези сред по-богатите страни, които са гледали единствено личните си краткосрочни ползи.

"Търговската политика отдавна е отговорност на равнище Европейски Съюз. Очевидно е, че имаме доста по-голяма мощ за договаряне, в случай че приказваме с един европейски глас. Само дружно можем да установим и използван стандарти за обективна търговия. ", добави Шолц.

По-рано през годината пред "Ройтерс " немският министър на финансите направи позитивна прогноза за бъдещото икономическо положение на страната, заявявайки, че тя сигурно ще успее да избегне рецесията и че е убеден в идния въпреки и непретенциозен напредък.

През февруари тази година доверието на немския бизнес означи шести следващ месец на спад на фона на опасения за последствията от възможен крах на Съединени американски щати да решат комерсиалните си разногласия с Европейски Съюз и Китай.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР