''Протестът вчера първо трябва да бъде запомнен като втория пореден

''Протестът вчера първо трябва да бъде запомнен като втория пореден ...

Адв. Емил Георгиев: Избор на нов главен прокурор няма, налице е назначаване.


''Протестът вчера първо трябва да бъде запомнен като втория пореден и сериозен протест срещу назначаването или опитите за назначаване на нов главен прокурор. Това, което се случва е много по-близко до назначаване, отколкото до избор. Няма избор. Налице е назначаване, то е много видно'', това заяви представителят на Инициатива ''Правосъдие за всеки'' адв. Емил Георгиев в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'' по ТВ Евроком за вчерашния протест.

''Действащият главен прокурор оказва сериозна подкрепа на своя наследник. Може би наистина ние сме на кръстопът, пред наследствената прокурорска монархия'', констатира адв. Георгиев и обяви, че от Инициатива ''Правосъдие за всеки'' са внесли предложение до Народното събрание за спиране на текущата процедура за избор на нов главен прокурор.

След като видях ''гостите' на протеста, аз не им се сърдя, съжалявам тези несвободни хора, довлечени агиткаджии. Казали са на медиите, че са докарани с автобуси, дадени са им по 30, 50 лева. Както вчера, така и днес, се видя каква е била голямата цел с присъствието на ''гостите''. Да ги представят като реалните протестиращи граждани'', каза още адвокатът.

Източник: fakti.bg