''Продължаващи форми на цинизъм, г-жо Маринкова, нищо повече от това.

...
''Продължаващи форми на цинизъм, г-жо Маринкова, нищо повече от това.
Коментари Харесай

Проф. Минеков пред ФАКТИ: Борисов се страхува от Гешев, Пеевски и ДПС

''Продължаващи форми на цинизъм, г-жо Маринкова, нищо повече от това. Знаете, че медиите също бяха посочени, тяхното положение в България, тяхната мизерия, неразбираемата благосъстоятелност. Така че не може да се чака от тези окупирани медии каквото и да е било свободно слово. Напротив, те работят извънредно добре за държавното управление, те създадоха самия Борисов в медиен воин, първо, а по-късно и в министър председател. Това стана с доста огромна помощ, евентуално и финансова. Един човек, извънредно комфортен за олигархията, човек, който може да бъде манипулиран предвид на неговия невисок разсъдък. И се получи доста добре. Всъщност, тези, които крадяха и продължиха да крадат, откриха верния избор. Нищо повече от това''. Това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ - скулпторът проф. Велислав Минеков, част от така наречен ''Отровно трио'', което провежда митингите против държавното управление и основния прокурор на Република България към този момент близо 100 дни. Думите на скулптора Минеков са коментар за изкривяването на смисъла на сериозната резолюция, направена в Европейския парламент особено за България, в българските проправителствени медии.

''Колкото до резолюцията, в действителност подобен пестник не са изяждали, не са си представяли. Но тя била с целесъобразен темперамент? Не, това е доста тежко наказване, това е доста тежко, свирепо наказване. Бедата е, че ще стартира ограничение на фондовете, които са за България. Напълно е допустимо този фонд, по отношение на епидемията, също да бъде стеснен, или да бъде положен в такава система на застраховане, че да не бъде посягано даже и на тези средства. Вероятно сега се подготвят едни 7 милиарда.

Да ви припомняме от оня ден, че Норвегия също оказва помощ на европейски страни, с цел да се развият, и изрично стопираха последната помощ за Полша и Унгария от близо 200 млн. евро. Сега ще спрат и помощта за България. Тя не е толкоз е сравнима, само че се чака всеки миг да се случи. Показват се всички вреди върху гражданското общество, корупцията, още веднъж унищожените медии'', разяснява проф. Минеков, допълвайки по-късно, че за тези неща той се осведоми в западната преса, която обича да чете.

''Едно от потребните неща, които се случиха за тези три месеца на митинг, е това, че Европа се разсъни. И изключително медиите, европейските медии схванаха кои сме, какви сме, метода, по който оцеляваме. Разбраха, че една страна, подложена на свирепа корупция и бандитизъм, продължава да живее в тежка форма на бедност, че в действителност има тирания, която е мъчно определима като ''мека'' народна власт, че там се фалшифицират избори, че там се крадат освен европейски, само че и бюджетни пари'', означи представителят на ''Отровното трио''.

За изхода от обстановката в България, проф. Минеков съобщи следното:

''Изход има и той е доста елементарен. Оставка на държавното управление, оставка на основния прокурор, започваме от начало. Тогава този фонд ще стигне до нас. И всички останали средства, които получаваме от Европа. На това държавно управление няма да бъде отпуснато нищо. Или, в случай че въобще бъде отпуснато, то ще е по подобен непосилен метод, че все едно не се е получило нищо.''

''За страдание, огромна част от това, което се съдържа в мнението на Moody's, не беше прочетено обществено. Само при започване на тяхната оценка на три места се чете думата ''корупция''. На тях им е ясно къде сме. Всъщност, ние сме постоянни, тъй като сме устойчиво небогати, тъй като тук никой не протяга ръка по някакъв метод по този начин, че хората да създадат някакъв финансов прогрес или триумф. Това е тази непоклатимост, която показват от Moody's. Нищо повече. Ако имаше късмет за някакво развиване, за развиване на дребния и междинния бизнес, оценката щеше да бъде надалеч по-висока. За страдание, тези типове бизнес бяха ограбени, бяха унищожавани, бяха подложени на непрестанен тормоз. И освен те, а и всички неуместни. Аз съм го виждал по какъв начин става с очите си''', сподели скулпторът, а по-късно даде и образец: '' Пример за една сполучлива дребна фабрика за мебели, направена с заеми, оборудвана съвършено със западна техника на най-високо равнище. Произвеждаха мебели за Европа, най-вече експорт за Англия, Викторианска мебел, и в един миг получиха предложение за съучастник, който съучастник идваше от ръководещата партия. След отвод започнаха инспекции. За страдание, откакто към този момент това произвеждане беше на половина разсипано, съдружникът най-сетне, със мощ, беше признат, което докара до цялостен банкрут. Аз вървях да видя тази мизерия, празните халета и по какъв начин един човек от селото е отишъл, с цел да си направи дрешник за у дома. Нищо повече от това, цялостен мрак. Но такива образци има още, за разсипване с желанието за кражба на сполучлив бизнес. В момента, в който ти си изплатил всичко, този бизнес е съвършен за обир. И се е случвало постоянно.''

''Някак си е необичайно, че едни биват прибирани, а към други не се протяга ръка въобще. Знаем за бизнес, насъбран за няколко години и стигнал до милиарди, който продължава да живее, който бизнес си избра основен прокурор, който бизнес е главният пръст в държавното управление. На такова нещо не се протяга ръка. Посяга се на неуместни. Гледа се, в действителност, доколкото виждам от задържаните има такива, които са симпатизирали на президента, на друга партия, евентуално са ги подкрепили финансово на изборите, това са неуместните и са идеални за задачата. Особено, в случай че може да има кражба. Но и освен това, разнообразни са намеренията'', съобщи още проф. Велислав Минеков.

''Да ви напомня този случай, тъй като това е нещо доста свирепо, с влизането в един непознат дом на тази организация ГДБОП, към полицията. Това е яростен акт, това е яростен акт! Представете си, че сме естествена страна, представете си за момент, че това е Германия, а не България. Тук, това значи цялостно разлюляване на държавното управление, неотложно вътрешният министър си подава оставката, неотложно се завеждат каузи към тези, които са го организирали.

И кому беше нужна тази жестокост и тази показност? Дори да имаше там нарушител... Там има семейство, там има малко дете, там има майка. Кому беше нужно това да бъдат измъчвани, да бъдат ругани, и най-после да им кажат: ''Абе, станала е неточност съжаляваме'', и да си изчезнат. Сега щели да се търсят аргументите. Не! Досега тези хора трябваше да бъдат изчезнали - с оставка и с уволнения. Незабавно!

И по този начин ли се прави арест? Да, в случай че се търси терорист от Хизбула, в случай че се преследва талибан, който готви някакъв сериозен акт, това е разбираемо. Но в тази картонена врата, зад тази врата от картон, която е потрошена, не може да се крие терорист. Те не са ненормални терористите, чак толкоз не са'', разяснява той безумието, сътворено от чиновници на Министерство на вътрешните работи, за което се разбра през днешния ден.

За гражданския митинг и този, който служителите на реда вероятно ще проведат, проф. Минеков съобщи следното:

''Всъщност, дайте да разделим двата митинга. От едната страна е нашият митинг, който е честен митинг. Техният митинг е за пари. Кое е по-ценно? От наша страна, ние желаеме събаряне на ръководещата мафия. От тяхна страна, те пазят същата и желаят да получат покачване на заплатите си. Има много съществени разминавания''. Въпреки казаното, те въпреки всичко ще поддържат митинга на служителите на реда. Проф. Минеков е безапелационен обаче, че би трябвало да се търси отговорност на полицията за насилието, което реализира над протестиращите български жители през последните няколко месеца, в които имаше цивилен митинги. Той желае да се разбере и какъв брой пари са изхарчени за защитата на митингите, и всичко съпътстващо това.

Скулпторът разкри, че в Министерство на вътрешните работи има напрежение, подбудено от нарастване на заплатите единствено за една част от чиновниците. ''Една част от профилираната полиция е получила завишение на заплатите си с 300 лв., само че голяма част от служителите на реда не са. Това е също, част от това напрежение, което се основава измежду тях. Но толкоз за полицията, няма смисъл да приказваме, до момента в който не е паднало държавното управление. Тогава ще разберем цялата истина, колкото и да се крие ще стане ясно. Бъдете сигурни'', безапелационен бе той.

Възможните аргументи, пораждащи оставането на Борисов на власт, представителят на ''Отровното трио'' разяснява по този начин:

''Вижте, за него оцеляването е чисто персонален проблем. Той не се интересува от ориста на създалата се от него партия, нито за партийните ѝ членове, нито за министрите. Тук става дума за персонален нарцисизъм, оцеляване. Той се усеща застрашен, той се усеща доста застрашен и има защо. Спомнете си, че когато бяха протестите против Жан Виденов, той си потегли, остана на мира, стана учител. Това се случи и с Добрев от Българска социалистическа партия, в случай че си спомняте. Властта се смени, само че Добрев оцеля. Това се случи и с Орешарски. Орешарски беше свален, той стана учител, евентуално се занимава и с някакъв бизнес, чувал съм. Но се отдръпна с чест и достолепие... Трудно е да се каже, че е тъкмо по този начин, само че след митингите той напусна. Но оцеля. Борисов няма късмет и той го знае това. Той няма късмет. Какъв да стане? Пожарникар? Че той огън гасил ли е? Нали ще си опари късите дебели пръстчета? Какъв да стане? Да отглежда тикви? Че той по кое време е хващал мотика в ръцете си? Може би, с изключение на да маже филии с мехлем, за друго не става.

Спомнете си негови заявления от 2013 година, когато споделяше, че и при минимален митинг той подава оставка, че при капка кръв той подава оставка. Ми, то се проля не капка, проля се кръв, тъй като в действителност те насилиха българи да бъдат нападнати от българи. И все пак, той не се разклати. Страхът му е голям. Той се опасява даже от Гешев, опасява се от началниците на Гешев, опасява се от Пеевски, опасява се от Движение за права и свободи. Да ви напомня, че щеше да бъде убиван по едно време от Ахмед Доган... Спомняте си, нали?''

''Протестът в България разцепи най-голямата европейска партия в Европейския парламент, видяхте го с очите си. Това беше тежък удар против самия Вебер. За страдание, той има своя лична политика, и защото е допустимо в скоро време това да не бъде водещата партия в Европарламента, за него са по-ценни броят депутати, в сравнение с корупцията в България. Егоистично е, само че това е така'', показа с отчаяние скулпторът, който неотдавна бе в Брюксел. Той осъди морално това държание на Вебер.

Представителят на ''Отровното трио'' разгласи, че утежняване на ситуацията с COVID-19 в страната ще е причина да се намерения за разреждане на митингите. Това обаче, съгласно него, няма да попречи за крайната победа на протестиращите жители.

''Всичко се преценява извънредно с персоната. Целта е да оцелее персоната. Дали чума, дали бомби падат, няма значение. Важното е да оцелее. Способни са на безусловно всичко в името на оцеляването'', разяснява професорът в подтекста на това, че през март и април, когато имаше доста по-малко инфектирани, се затваряше всеобщо, а в този момент, когато обстановката наподобява по-сериозна, ограниченията нямат общо с тези опреди месеци.

Към края на присъединяване си проф. Велислав Минеков напомни заграждането на двете съществени катедрали в столицата на два пъти. Без никакъв допуск за прекосяване към тях или влизане вътре. Скуплторът дефинира сторилите това като ''гяури'', а по-късно добави, че в дейностите на управлението на полицията царува безпорядък: ''Това е суматохата за оцеляването на същия този падишах. Съжалявам, че ще кажа неговото обществено име, само че ще го направя. Става дума за оцеляването на тази ''Балканска тиква'', приключи скулпторът.

Целия диалог можете да изгледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР