''Преди 10 години дължината на софийското метро беше 10 км,

...
''Преди 10 години дължината на софийското метро беше 10 км,
Коментари Харесай

Фандъкова: Преди 10 години дължината на метрото беше 10 км, днес е 42 км


''Преди 10 години дължината на софийското метро беше 10 км, през днешния ден е 42 км'', сподели столичният кмет Йорданка Фандъкова пред Дарик радио.

''Преди 10 години са се депонирали 100 % от отпадъците, през днешния ден се депонират 15 %, а след няколко години е допустимо да има нулево депонираме на отпадъци'', акцентира тя.

''Промяната в модернизацията на градския превоз е реалност - 90 % от автобусния парк е с екологичен стандарт евро 6. Вече се движат и електробуси с нулеви излъчвания, 25 нови трамвая. Всичко това е коренна смяна в публичния превоз на града'', сподели Фандъкова.

Йорданка Фандъкова регистрира свършеното през 10-те години, в които тя е кмет на София, като уточни обновяването на всички огромни градски паркове, както и първият от доста години нов градски парк - парк ''Възраждане''.

„ Образованието, културата и духовнoстта е това, което трансформира отношението сред хората и трансформира града, издигнати са над 90 детски градини, строят се 10 нови учебни здания. Правим доста за театрите, за културата - да вземем за пример откритите пространства за просвета. Операта в парка е подобен образец, към този момент има оперен туризъм “, добави Фандъкова.

Кметът на София даде детайлности и за поисканите от нея оставки в последните дни - през вчерашния ден тя изиска оставката на основния проектант на "Младост ".

„ Идеята там е да се спасят зелените пространства, само че до момента в който се поставят тези старания, основният проектант е направил безспорна провокация и бойкот “, уточни Фандъкова. И добави, че прави всичко опция този човек да бъде освободен от служба.

Шефът на строителния контрол в Столичната община също подаде оставка. Фандъкова уточни, че става дума за противозаконни покрития на терасата на Пламен Георгиев.

''Правилата би трябвало да се съблюдават от всички, не одобрявам обяснението, че нещо може да бъде нелегално, само че допустимо'', добави тя.

На въпроса желае ли да бъде кмет на София в идващ мандат Фандъкова сподели, че ще продължи да работи, само че към момента е рано да каже какво е нейното решение, това ще стане в навечерието на изборите, при всички случаи при започване на есента.

Що се отнася до ремонтите, изключително на региона на "Графа ", Фандъкова уточни, че този план за нея е урок и в този момент към този момент нещата се вършат по нов метод.

''Вече се афишират в това число интернационалните състезания с фокус върху качеството и е значимо да вземат участие интернационалните архитекти, които вземат участие и в състезанията, само че и в журито. Очаквам този конкурс /за региона на "Света Неделя "/ да докара до добър резултат'', сподели още Фандъкова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР