''Постоянно ни нападат с въпроси - кой ни финансира. Сотир

...
''Постоянно ни нападат с въпроси - кой ни финансира. Сотир
Коментари Харесай

БОЕЦ обяви дата за национален протест, целта е свалянето на Борисов от власт

''Постоянно ни атакуват с въпроси - кой ни финансира. Сотир Цацаров и Иван Гешев финансират митингите на гражданско съдружие ''БОЕЦ'', тъй като осъдихме Софийска градска прокуратура и КПКОНПИ по няколко каузи. Осъдихме ги да ни дават информация, само че и и да заплатят правосъдните разноски''. Това съобщи водачът на гражданско съдружие ''БОЕЦ'' - Георги Георгиев, който дружно с юрист Камен Добрев, също член на организацията, гостува в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'' по ТВ Евроком.

Юристът Добрев бе безапелационен, че с писането на сигнали до български институции гражданското съдружие ги разобличава. " Обърнахме се към този момент и към европейските институции. Делата, които спечелихме са по Закона за достъп до социална информация. Това, което ние поискахме, е доклад за активността на Иван Гешев преди да заеме поста основен прокурор. Софийска градска прокуратура първо ни отхвърли, само че към този момент е задължена да ни даде информацията за актовете, които е написал Гешев, тъй като ние сме уверени, че той е сключвал съглашения, а не е внасял обвинителни актове. ", разясни адв. Камен Добрев.

" За КПКОНПИ запитването ни беше по отношение на действително осъществените средства от постановени от тях запори и лишаване на имущества. Питахме ги и за бонусите в тази Комисия, тъй като нашите подозрения са, че те са повече от осъществените средства'', показаха подозренията си от ''БОЕЦ''.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР