38 души са задържани по време на кървавия протест срещу

...
38 души са задържани по време на кървавия протест срещу
Коментари Харесай

Полицаите, били протестиращи, са уволнени, СДВР има данни за още

38 души са арестувани по време на кървавия митинг против управлението на БФС, като на 24 души са наложени наказания от по 1 000 лева и е наложена възбрана за навестяване на спортни събития за период от 1 година. Други са с обвиняване за владеене на наркотични субстанции, обвинявания са тенденциозен палеж и увреждане на благосъстоятелност. Това разгласи шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов по време на присъединяване си в Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред в Народното събрание.

Има и полицейски чиновници, които са надвишили пълномощията си. За момента Столична дирекция на вътрешните работи разполага с данни за трима служители на реда, които са протегнали ръка на протестиращите, формирано е досъдебно произвеждане и са отстранени от служба. Столична дирекция на вътрешните работи разполагат с данни за още 3-4 полицейски чиновници, които също са надвишили пълномощията си по време на митинга против БФС.

По отношение на записа от заведението " Бар 75 " до Министерство на младежта и спорта, Николов уточни, че е арестуван причинителят и други лица, които имат съпричастност към ескалирането на митинга и подпалването на полицейския бус. Спрямо това лице е формирано досъдебно произвеждане и е с мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Още един човек е арестуван за митинга с мярка " Задържане под стража " за увреждане на държавното и общинско имущество.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР