37-годишната Ирина Еленкова от Пловдив призна вината си за непредпазливо

...
37-годишната Ирина Еленкова от Пловдив призна вината си за непредпазливо
Коментари Харесай

Съдят наша тираджийка за удар с двама убити в Англия

37-годишната Ирина Еленкова от Пловдив призна виновността си за по неволя шофиране и манипулиране на тахографа


Тираджийка от България призна пред английски съд, че е предизвикала гибелта на двама мъже с камиона си, до момента в който кара на автомагистрала в Централна Източна Англия. Това заяви през вчерашния ден интернет изданието „ Линкълншиър Репортер ”.

Тежката злополука е станала на 11 октомври предходната година на аутобан А1. 37-годишната Ирина Иванова Еленкова от Пловдив карала ТИР с румънска регистрация. По време на придвижване част от ремаркето навлязло в насрещното платно и го препречило. Там последвал конфликт с автомобил „ Мини ”, в който пътували двама мъже – Марк Лайси и Александър Шефиф от Лондон. Те починали на място.

Ирина Еленкова е упрекната за по неволя шофиране и операция на тахографа на камиона. При явяването си на подсъдимата пейка в Линкълн Краун Корт тя се е признала за отговорна за двата смъртни случая и подправянето на данните на уреда. В кабината с нея пътувал 41-годишния Костадин Танев, също от Пловдив, най-вероятно като втори водач. И той се е признал за отговорен за манипулиране на тахографа.

Съдия Андрю Ийстийл е отсрочил четенето на присъдата за 1 февруари. Дотогава двамата обвинени българи ще останат в ареста.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР