37-годишна жена беше осъдена от Районен съд-Варна за търговия с

...
37-годишна жена беше осъдена от Районен съд-Варна за търговия с
Коментари Харесай

Условна присъда за продажба на фалшиви дрехи

37-годишна жена беше наказана от Районен съд-Варна за търговия с облекла менте на известни предпазени марки. Делото беше прегледано в процедура на кратко правосъдно разследване, с самопризнание на виновност от подсъдимата. След съкращаване на наказването с 1/3 съдът дефинира подсъдимата да търпи 4 месеца отнемане от независимост, чието осъществяване се отсрочва с изпитателен период от 3 години. Освен това тя би трябвало да заплати и санкция от 500 лв..

На 11 май 2017 год. при осъществена профилирана инспекция в павилион на Централен кооперативен пазар, чийто притежател и шеф е подсъдимата, било открито предложение за продажба на артикули от предпазени марки, без единодушието на притежателите на изключителните права.

При инспекцията са били открити блузи, тениски и дънки с означени върху тях знаци на марките “Армани ”, “Поло “, “Лакост ”, „ Келвин Клайн “ и други, предлагани за продажба в нарушаване на Закона за марките и географските означения и на интернационалните спогодби.

Според назначената експертиза знаците, сложени върху облеклата, са сходни със предпазените регистрирани търговски марки, което може да провокира както комплициране у потребителите, по този начин и условия за незаслужено облагодетелстване и осъществяване на икономическа изгода от известността на истинските марки. Инкриминираните артикули са на обща стойност за към 4000 лв..

37-годишната жена е с чисто правосъдно минало. Присъдата предстои на обжалване или митинг в 15-дневен период.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР