37-годишна българка Елисавета Авдала, която от години живее и работи

...
37-годишна българка Елисавета Авдала, която от години живее и работи
Коментари Харесай

Голяма трагедия! Млада българка с успешна кариера бе застигната от нелепа смърт в Малта

37-годишна българка Елисавета Авдала, която от години живее и работи в Испания, е починала при нелепа злополука в Малта, написа „ Телеграф “, представен от Блиц.

В понеделник сънародничката ни била една от пътничките в двуетажен открит рейс вид дабъл декер, с който се вършат туристически турове за разглеждане на забележителности. Инцидентът станал покрай столицата Валета. Едно от догатките е, че водачът е карал прекомерно покрай тротоара и е блъснал машината в един от клоните на дървото. От раните си са починали 62-годишна белгийка и Елисавета.
 



Жената живеела и работела от към 18-19 години в Испания. Вероятно това е повода медиите в Малта да пишат, че Елисавета е испанка. Тя е родена в София и има еврейски корени. Страстта ѝ били пътуванията, като обиколила целия свят.

 



От фейсбук профила ѝ излиза наяве, че е приключила факултета по туризъм към Барселонския университет. Освен това е сертифициран лайф коуч – специалността, набираща известност в Европа, като се припокрива до известна степен с ролята на фамилните психолози.

„ Изключително положителен, сияен и добър човек “, описаха Елисавета нейни приятелки. Тя е родом от София, приключила е 81-во СОУ Виктор Юго. Още към 50 души туристи от Белгия и Англия са потърпевши при злополуката. Две деца на 6 и 8 години са в болница в сериозно положение. С тежки контузии са още двама възрастни.
24-годишният водач на рейс е разпитан от полицията, откакто също е бил прегледан в болница и е минал първичния потрес от злополуката. Той имал годна брошура, с цел да ръководи сходна машина.

Една от първичните версии беше, че дабъл декерът може да е блъснал някой невисок клон, само че се оказва, че той се е блъснал в едно от главните разклонения на дървото, което допуска, че лидерът е карал много покрай тротоара.
 



След случая беше направено съмнение да се спрат за избран интервал от време двуетажните открити туристически рейсове, до момента в който не се направи оглед на сигурността на маршрутите, по които се движат.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР