365 са секциите, в които жителите на област Пазарджик ще

...
365 са секциите, в които жителите на област Пазарджик ще
Коментари Харесай

Институциите в готовност за всякакви ситуации по време на во...

365 са секциите, в които жителите на област Пазарджик ще гласоподават през днешния ден. Общият брой на гласоподавателите е 237 500, съобщи.

Подвижни секции ще работят единствено в четири от 12-те общини, това са  Пазарджик, Велинград, Сърница и Септември, заяви представителят на РИК Антони Върбев.

" Очакваме да протече обикновено изборният ден, готови сме за всевъзможни обстановки " - акцентира Върбев. Той напомни, че секционните изборни комисии ще действат обикновено, в случай че в 7-членните СИК-ове се появят най-малко 5 души, а в 9-членните - 7.

За подготовка на бойкот на машинното гласоподаване в ромските махали по време на изборите на следващия ден предизвестиха източници на ```` в Министерство на вътрешните работи.

Схемата е няколко поредни гласоподаватели да настояват, че машината е отчела неправилно техния избор. Това пък от своя страна да докара до гласоподаване с хартиени бюлетини. При такива случаи до осъществяване на инспекция от избрания механик ще се снемат подробни сведения от лицата, като се цели постигане до уредниците на саботажа. 

От Министерство на вътрешните работи молят членовете на изборните комисии и покровителите да наблюдават деликатно за нарушеня.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР