36-годишният И.Д. от Добрич бе предаден на съд с обвинителен

...
36-годишният И.Д. от Добрич бе предаден на съд с обвинителен
Коментари Харесай

Мъж се напи и напуши с вуйчо си, после го преби до смърт

36-годишният И.Д. от Добрич бе предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в града и ще дава отговор за осъществено от него ликвидиране на непосредствен родственик, осъществено по изключително непосилен метод за жертвата и с особена свирепост - закононарушение по чл.116, ал.1, т.6, пр.2-ро и пр.3-то, по отношение на чл.115 от Наказателен кодекс.

62-годишният мъж - жертвата на тежкото закононарушение, живеел в дома на своя племенник, в независима стая със личен вход. Той бил незает, само че за него полагали грижи сестрите му и други родственици. На 21 октомври 2021 година в стаята на потърпевшия се събрали да пият той и неговия племенник. Освен използвания алкохол, обвиненият И.Д. и неговия вуйчо пушили марихуана. В резултат от количеството изпит алкохол, сред тях зародил скандал, който бързо прераснал във физическа разпра. Младият мъж почнал да бие своя родственик, като го удрял по тялото и главата. Ударите с ръце и крайници били последвани от голям брой удари с дървена пръчка и други предмети. 62-годишният мъж изпаднал в безпомощно положение и останал да лежи на пода. Няколко часа по-късно И.Д. напуснал стаята на вуйчо си. На идващия ден, жертвата бил открит от свои близки умрял.

След неотложно подхванатите дейности по следствие на случая под надзора на Окръжна прокуратура - Добрич, станало ясно, че причинител на убийството е точно племенникът на жертвата. Той бил издирен и арестуван. Привлечен бил към наказателна отговорност. Предстои Окръжен съд – Добрич да насрочи съвещание по делото. Ако бъде приет за отговорен 36-годишният обвинен може да получи наказване „ отнемане от независимост “ от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна, оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна./Факти.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР