36-годишен мъж от Сливен е задържан, след като е залял

...
36-годишен мъж от Сливен е задържан, след като е залял
Коментари Харесай

Задържаха мъж, опитал да убие приятелката и детето си в Сливен



36- годишен мъж от Сливен е арестуван, откакто е залял с бензин и опитал да възпламени някогашната си другарка и 2-годишния си наследник, оповестиха от Апелативна прокуратура - Бургас.

В петък причинителят съумял да спре колата им на пешеходна пътека в Сливен, до момента в който дамата водела детето в ясла. Явно бил възнамерявал авансово офанзивата си, тъй като носел със себе си 2 литра бензин в бутилка от безалкохолна напитка и запалка. Намеса на инцидентни минувачи попречила на мъжа да драсне клечката, само че колата на дамата била щедро залята със запалителната течност. Хората съумели да подадат сигнал за случая в полицията.

Първоначално мъжът е арестуван за 24 часа, наблюдаващият прокурор удължил задържането под стража до 72 часа.

Впоследствие се оказа, че мъжът има и второ нарушение. Той е нарушил заповед, с която е длъжен да се въздържа от домашно принуждение . Тя била издадена на 11-ти януари тази година от Районен съд - Сливен. Според документа обвиненият няма право да приближава жена и малолетното й дете на разстояние не по малко от 50 метра, жилището и местата за обществен контакт.

Второто закононарушение, за което мъжът е упрекнат, е осъществено по едно и също време с първото. Ако по него се потвърди виновността му, той може да бъде наказан на затвор сред 1 и 6 години. По първото обвиняване законът планува санкция до 5 хиляди лв. или затвор от 1 до 3 години.

Мъжът бил с богато престъпно досие. Преди време лежал в пандиза за обири, против него е формирано и бързо произвеждане за шофиране след приложимост на опиати, делото трябвало да се гледа на 13 февруари. Жената решила още през август м.г. да постави завършек на взаимния им живот, тъй като не срещала поддръжка от Николай. Той работел в Англия, само че не пращал пари на детето си и майка му. Когато се върнал, почнал да ги тормози, което наложило и съдът за му издаде ограничаващата заповед.
 19 години затвор чакат мъж за ликвидиране в Сливен
19 години затвор чакат мъж за ликвидиране в Сливен

Според полицията претекстът за убийството е ревност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР