35-то издание на Международната туристическа борса Ваканция и СПА Експо,

35-то издание на Международната туристическа борса Ваканция и СПА Експо, ...

За първи път Сърбия е страна-партньор на Международната туристическа борса Ваканция и СПА Експо.

35-то издание на Международната туристическа борса "Ваканция и СПА Експо", най-големият туристически форум в България, събира участници и представители на туристическия бизнес от цял свят в Интер Експо Център от 14 до 16 февруари. За първи път изложението има страна-партньор и това е Сърбия.

Западната ни съседка отчита нарасналия интерес от страна на българските туристи и затова засилва представянето на различни свои туристически продукти. През миналата година пътуванията на български граждани до Сърбия са нараснали с над 14 на сто, като техният брой е близо 463 хиляди туристи. До момента българските туристи проявяват интерес главно към кратките градски почивки - пътувания в покрайнините, но опознават и вътрешността на страната и курортите с минерална вода. Пътуванията до Белград са свързани с посещения на спортни, културни прояви и концерти. Обикновено продължителността на престоя на сънародниците ни е 2-3 дни, а привлекателни са достъпните цени, близката култура и бит. 

Най-посещаваният курорт на Сърбия е Златибор. Той се представя на Международната туристическа борса "Ваканция и СПА Експо" с желанието да заинтригува българската публика с богатите си възможности за туризъм.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Мила Младенова.

Източник: bnr.bg