35-годишният Стефанос Каселакис спечели конкурса за лидер на лявата, основна

...
35-годишният Стефанос Каселакис спечели конкурса за лидер на лявата, основна
Коментари Харесай

Стефанос Каселакис е новият лидер на СИРИЗА

35-годишният Стефанос Каселакис завоюва състезанието за водач на лявата, съществена опозиционна партия СИРИЗА, заяви „ Катимерини “.


Избирателната комисия на партията разгласи в 23:00 ч., че при отчитане на 70% от изборните секции Каселакис води пред своя противник, 38-годишната Ефи Ахциоглу с 56,65% против 43,35%.

Ахциоглу към този момент поздрави за успеха Каселакис, оповестяват медиите.

Общо 133 261 от към 188 000 членове на СИРИЗА гласоподаваха, по-малко от 146 000, които се явиха на първия тур предходната неделя.

Гласуването следва седмица на напрежение сред Каселакис (44,91% на първия тур) и Ахциоглу (36,18%), като различията постоянно ставаха персонални.

От тримата отстранени претенденти Евклид Цакалотос (8,92%), представляващ най-лявата група в партията, и ветеранът някогашен социалист Стефанос Цумакас (1,28%) поддържаха Ахциоглу, до момента в който Никос Папас поддържа Каселакис.

Лидерът в оставка Алексис Ципрас, който гласоподава малко след 17:00 часа, разгласи, че който и да излезе победител, партията ще остане единна и ще предложи опция на ръководещата консервативна Нова народна власт.

Кандидатурата на Каселакис разгневи обичайните партийни членове, които не могат да преглътнат обстоятелството, че той нямаше връзка с партията, до момента в който не се изправи като претендент в листата за цялата страна на изборите през май и юни, задоволително надолу в листата, че нямаше късмет да бъде определен за народен представител.

Те го упрекват, че се е отдал на популизъм, другарски надъхан към медиите, с цел да притегли гласоподаватели. От друга страна, някои поддръжници на Каселакис упрекнаха Ахциоглу, че подкопава водачеството на Ципрас - обвиняване, което тя изрично отхвърли.

Избирането на млад водач няма да е първо за СИРИЗА: и двамата претенденти са по-възрастни от Ципрас, когато той беше определен през 2008 година, на 34-годишна възраст./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР